2018. augusztus 16. csütörtök
Veszélyjelzés
A megyékre később készül el a figyelmeztető előrejelzés.

Szöveges figyelmeztető előrejelzés

Figyelmeztető előrejelzés Magyarország területére 2018.08.16. csütörtök éjfélig

Az éjszaka nagyobb részében átmenetileg megszűnnek a zivatarok, de hajnalban a Tiszántúlon ismét várható - összességében kevés helyen - akár nagyobb csapadékkal kísért zivatar.

Napközben, főképp délután ismét a keleti, északkeleti megyékben van esély (kis számban) újabb zivatarok kialakulására, amelyeket elsősorban felhőszakadás (15-25 mm), esetleg erős vagy viharos (50-70 km/h) lökések és kisebb szemű jég kísérhet.

2018.08.15. 22:10 Országos Meteorológiai Szolgálat

OMSZ: 2018. augusztus 15. 22:22 (20:22  UTC)  [iRhh]
Veszélyjelzés korlátai

Felhívjuk a figyelmet, hogy a legkorszerűbb eszközök és módszerek, szakmai ismeretek alkalmazása ellenére sem lehetséges minden esetben megfelelő időelőnnyel, a megfelelő szintű veszélyjelzés kiadása!

Egy térségre kiadott figyelmeztető előrejelzés, riasztás azt jelenti, hogy az időjárási feltételek kedvezőek az adott veszélyes időjárási esemény kialakulásához a figyelmeztetett, riasztott és az ahhoz közel eső területeken. A figyelmeztető előrejelzés és riasztás így nem jelent garanciát az adott veszélyes időjárási esemény bekövetkezésére az érintett terület egy adott pontján.

A harmadik és a negyedik napra szóló térképes formátumú figyelmeztető előrejelzések általában nagyobb bizonytalansággal terheltek, emiatt a várt eseményekhez közeledve folyamatosan kövessük a figyelmeztetéseket és – 24 órás időtávon belül – a riasztásokat!

A veszélyjelzésről és a veszélyjelzés korlátairól bővebben itt olvashat.