2020. január 22. szerda
Veszélyjelzés

Szöveges figyelmeztető előrejelzés

Figyelmeztető előrejelzés Magyarország területére 2020.01.23. csütörtök éjfélig

Foltokban előfordulhatnak sűrű (zúzmarás) köddel borított tájak, azonban délig szinte mindenütt feloszlik a köd, kitisztul a levegő. Északkeleten egy-egy hózápor, esetleg átmeneti jelleggel kevés ónos csapadék előfordulhat a nap első felében. Éjjel foltokban (Dráva mentén, északkeleten) köd képződik. Csütörtökön kritériumokat érintő veszélyes időjárási jelenség nem várható.

2020.01.22. 09:50 Országos Meteorológiai Szolgálat

OMSZ: 2020. január 22. 09:52 (08:52  UTC)  [iRhh]
Veszélyjelzés korlátai

Felhívjuk a figyelmet, hogy a legkorszerűbb eszközök és módszerek, szakmai ismeretek alkalmazása ellenére sem lehetséges minden esetben megfelelő időelőnnyel, a megfelelő szintű veszélyjelzés kiadása!

Egy térségre kiadott figyelmeztető előrejelzés, riasztás azt jelenti, hogy az időjárási feltételek kedvezőek az adott veszélyes időjárási esemény kialakulásához a figyelmeztetett, riasztott és az ahhoz közel eső területeken. A figyelmeztető előrejelzés és riasztás így nem jelent garanciát az adott veszélyes időjárási esemény bekövetkezésére az érintett terület egy adott pontján.

A harmadik és a negyedik napra szóló térképes formátumú figyelmeztető előrejelzések általában nagyobb bizonytalansággal terheltek, emiatt a várt eseményekhez közeledve folyamatosan kövessük a figyelmeztetéseket és – 24 órás időtávon belül – a riasztásokat!

A veszélyjelzésről és a veszélyjelzés korlátairól bővebben itt olvashat.