2020. október 26. hétfő
Veszélyjelzés

Szöveges figyelmeztető előrejelzés

Figyelmeztető előrejelzés Magyarország területére 2020.10.26. hétfő éjfélig

Az éjszaka során főleg a Dunától keletre számíthatunk köd képződésére, de délen, illetve délnyugaton is lehetnek ködös tájak. Hétfőn ugyan délnyugat felől fokozatosan csökken a felhőzet és javulnak majd a látási viszonyok, de az Északi-középhegység, az Észak-Alföld, és a főváros környezetében tartósan maradhatnak párás, rétegfelhős, helyenként ködös területek.

Hétfőn a Dunántúlon nagy területen megerősödik a déli, délnyugati szél, melyet a Kisalföldön viharos lökések (65-70 km/h) is kísérhetnek.

2020.10.25. 21:43 Országos Meteorológiai Szolgálat

OMSZ: 2020. október 25. 21:46 (20:46  UTC)  [iRhh]
Veszélyjelzés korlátai

Felhívjuk a figyelmet, hogy a legkorszerűbb eszközök és módszerek, szakmai ismeretek alkalmazása ellenére sem lehetséges minden esetben megfelelő időelőnnyel, a megfelelő szintű veszélyjelzés kiadása!

Egy térségre kiadott figyelmeztető előrejelzés, riasztás azt jelenti, hogy az időjárási feltételek kedvezőek az adott veszélyes időjárási esemény kialakulásához a figyelmeztetett, riasztott és az ahhoz közel eső területeken. A figyelmeztető előrejelzés és riasztás így nem jelent garanciát az adott veszélyes időjárási esemény bekövetkezésére az érintett terület egy adott pontján.

A harmadik és a negyedik napra szóló térképes formátumú figyelmeztető előrejelzések általában nagyobb bizonytalansággal terheltek, emiatt a várt eseményekhez közeledve folyamatosan kövessük a figyelmeztetéseket és – 24 órás időtávon belül – a riasztásokat!

A veszélyjelzésről és a veszélyjelzés korlátairól bővebben itt olvashat.