2021. május 18. kedd
Veszélyjelzés

Szöveges figyelmeztető előrejelzés

Figyelmeztető előrejelzés Magyarország területére 2021.05.18. kedd éjfélig

Az északnyugati, nyugati szelet éjszaka helyenként, majd főként a délelőtti, déli órákig nagy területen kísérhetik viharos széllökések (ált. 60-75 km/h, reggeltől néhol > 75km/h).

Napközben északkeleten az eső, zápor mellett egy-egy beágyazott zivatar nem kizárt. Kedden késő délutántól kezdve a nyugati, délnyugati megyékben van esély zivatarok kialakulására, amelyeket lokálisan intenzív csapadék (10-20 mm), viharos széllökés (~ 60-70 km/h) és jégeső kísérhet.

2021.05.17. 22:36 Országos Meteorológiai Szolgálat

OMSZ: 2021. május 17. 22:42 (20:42  UTC)  [iRhh]
Veszélyjelzés korlátai

Felhívjuk a figyelmet, hogy a legkorszerűbb eszközök és módszerek, szakmai ismeretek alkalmazása ellenére sem lehetséges minden esetben megfelelő időelőnnyel, a megfelelő szintű veszélyjelzés kiadása!

Egy térségre kiadott figyelmeztető előrejelzés, riasztás azt jelenti, hogy az időjárási feltételek kedvezőek az adott veszélyes időjárási esemény kialakulásához a figyelmeztetett, riasztott és az ahhoz közel eső területeken. A figyelmeztető előrejelzés és riasztás így nem jelent garanciát az adott veszélyes időjárási esemény bekövetkezésére az érintett terület egy adott pontján.

A harmadik és a negyedik napra szóló térképes formátumú figyelmeztető előrejelzések általában nagyobb bizonytalansággal terheltek, emiatt a várt eseményekhez közeledve folyamatosan kövessük a figyelmeztetéseket és – 24 órás időtávon belül – a riasztásokat!

A veszélyjelzésről és a veszélyjelzés korlátairól bővebben itt olvashat.