2018. július 17. kedd
Veszélyjelzés

Szöveges figyelmeztető előrejelzés

Figyelmeztető előrejelzés Magyarország területére 2018.07.18. szerda éjfélig

Éjszakára mindenütt megszűnnek a zivatarok (legkésőbb a déli és keleti országrészben). Holnap a mainál jóval kisebb számban, nagyobb eséllyel az ország északkeleti megyéiben fordulhat elő (nem heves) zivatar.

Átmenetileg mérséklődik, majd szerda délelőttől ismét nagy területen megerősödik az északnyugati szél. A Dunántúlon és a középső országrészben gyakran viharos (65-70 km/h körüli) lökésekre is számítani kell.

2018.07.17. 18:40 Országos Meteorológiai Szolgálat

OMSZ: 2018. július 17. 18:42 (16:42  UTC)  [iRhh]
Veszélyjelzés korlátai

Felhívjuk a figyelmet, hogy a legkorszerűbb eszközök és módszerek, szakmai ismeretek alkalmazása ellenére sem lehetséges minden esetben megfelelő időelőnnyel, a megfelelő szintű veszélyjelzés kiadása!

Egy térségre kiadott figyelmeztető előrejelzés, riasztás azt jelenti, hogy az időjárási feltételek kedvezőek az adott veszélyes időjárási esemény kialakulásához a figyelmeztetett, riasztott és az ahhoz közel eső területeken. A figyelmeztető előrejelzés és riasztás így nem jelent garanciát az adott veszélyes időjárási esemény bekövetkezésére az érintett terület egy adott pontján.

A harmadik és a negyedik napra szóló térképes formátumú figyelmeztető előrejelzések általában nagyobb bizonytalansággal terheltek, emiatt a várt eseményekhez közeledve folyamatosan kövessük a figyelmeztetéseket és – 24 órás időtávon belül – a riasztásokat!

A veszélyjelzésről és a veszélyjelzés korlátairól bővebben itt olvashat.