2022. október 2. vasárnap
Veszélyjelzés
Borsod-Abaúj-Zemplén megye
Jel Fok Esemény Leírás
Zivatar fokozat: 1 Zivatar Figyelem! Zivatar alakulhat ki. Elsődleges veszélyforrást a villámlás jelent, emellett esetenként szélerősödés, jégeső előfordulhat!
Szabolcs-Szatmár-Bereg megye
Jel Fok Esemény Leírás
Zivatar fokozat: 1 Zivatar Figyelem! Zivatar alakulhat ki. Elsődleges veszélyforrást a villámlás jelent, emellett esetenként szélerősödés, jégeső előfordulhat!
OMSZ: 2022-10-02 13:33 (11:33 UTC)  [wbhx]

Szöveges figyelmeztető előrejelzés

Figyelmeztető előrejelzés Magyarország területére 2022.10.03. hétfő éjfélig

Alkalmazott kritériumoknak megfelelő veszélyes időjárási jelenségnek kicsi az esélye. (Vasárnap és hétfőn délután az északkeleti határ közelében egy-egy zivatar kialakulása nem kizárt. Hétfőn napközben az északnyugati irányú szelet elsősorban északnyugaton és a magasabban fekvő helyeken viharos 60-70 km/h közötti széllökések is kísérhetik.)

2022.10.02. 09:35 Országos Meteorológiai Szolgálat

OMSZ: 2022. október 2. 09:36 (07:36  UTC)  [iRhh]
Veszélyjelzés korlátai

Felhívjuk a figyelmet, hogy a legkorszerűbb eszközök és módszerek, szakmai ismeretek alkalmazása ellenére sem lehetséges minden esetben megfelelő időelőnnyel, a megfelelő szintű veszélyjelzés kiadása!

Egy térségre kiadott figyelmeztető előrejelzés, riasztás azt jelenti, hogy az időjárási feltételek kedvezőek az adott veszélyes időjárási esemény kialakulásához a figyelmeztetett, riasztott és az ahhoz közel eső területeken. A figyelmeztető előrejelzés és riasztás így nem jelent garanciát az adott veszélyes időjárási esemény bekövetkezésére az érintett terület egy adott pontján.

A harmadik és a negyedik napra szóló térképes formátumú figyelmeztető előrejelzések általában nagyobb bizonytalansággal terheltek, emiatt a várt eseményekhez közeledve folyamatosan kövessük a figyelmeztetéseket és – 24 órás időtávon belül – a riasztásokat!

A veszélyjelzésről és a veszélyjelzés korlátairól bővebben itt olvashat.