2018. július 16. hétfő
Veszélyjelzés

Szöveges figyelmeztető előrejelzés

Figyelmeztető előrejelzés Magyarország területére 2018.07.17. kedd éjfélig

Ma a délutáni, esti órákban az északkeleti megyékben és a délnyugati, nyugati határnál helyenként, éjszaka esetleg a déli, délnyugati határ közelében alakulhat ki zivatar (nyugaton napközben kis eséllyel heves zivatar is lehet). Kedden leginkább északkeleten, a déli megyékben és a Nyugat-Dunántúlon alakulhatnak ki ismét zivatarok.

A zivatarokat mindkét nap elsősorban erős vagy viharos (55-75 km/h) lökések kísérhetik.

2018.07.16. 09:50 Országos Meteorológiai Szolgálat

OMSZ: 2018. július 16. 09:56 (07:56  UTC)  [iRhh]
Veszélyjelzés korlátai

Felhívjuk a figyelmet, hogy a legkorszerűbb eszközök és módszerek, szakmai ismeretek alkalmazása ellenére sem lehetséges minden esetben megfelelő időelőnnyel, a megfelelő szintű veszélyjelzés kiadása!

Egy térségre kiadott figyelmeztető előrejelzés, riasztás azt jelenti, hogy az időjárási feltételek kedvezőek az adott veszélyes időjárási esemény kialakulásához a figyelmeztetett, riasztott és az ahhoz közel eső területeken. A figyelmeztető előrejelzés és riasztás így nem jelent garanciát az adott veszélyes időjárási esemény bekövetkezésére az érintett terület egy adott pontján.

A harmadik és a negyedik napra szóló térképes formátumú figyelmeztető előrejelzések általában nagyobb bizonytalansággal terheltek, emiatt a várt eseményekhez közeledve folyamatosan kövessük a figyelmeztetéseket és – 24 órás időtávon belül – a riasztásokat!

A veszélyjelzésről és a veszélyjelzés korlátairól bővebben itt olvashat.