2024. április 19. péntek
Honlap újdonságok

HungaroMet: 2017. március 22. 12:42

Térben, időben részletesebb előrejelzések

Az Országos Meteorológiai Szolgálat megújult előrejelzéssekkel köszönti a Meteorológiai Világnapot. A met.hu honlap főoldalán illetve az Országos előrejelzés oldalon térképes formában, délelőtt, délután bontásban látható a várható időjárás. Az előrejelzési térképeken az egyes településekhez tartozó időképre kattintva, vagy a Magyarországi települések menüt kiválasztva egy konkrét település hétnapos, napszakos részletességű, pontosabb prognózisa tekinthető meg grafikonos formában.

A több mint 3000 magyarországi települést érintő előrejelzés, ami a világ elismerten legjobb időjárási modelljeire, illetve az előrejelző szakember tapasztalatára és Magyarország klimatológiai sajátosságaira támaszkodva készül, akár napjában többször is frissítve.

Az OMSZ közel öt éve újította meg az állampolgárok teljes körű meteorológiai tájékoztatását célzó internetes honlapját. Az elmúlt évek alatt – figyelembe véve a meteorológiai szakma fejlődését, és a felhasználók igényeit – sok honlap újdonsággal gazdagodott, szépült a met.hu portál.

Természetesen a jövőben még több hiteles mérései adattal, időjárási észleléssel, pontosabb és hosszabb időszakra szóló veszélyjelzéssel, előrejelzéssel, valamint éghajlati és levegőkörnyezeti tájékoztatással, meteorológiai hírekkel, tanulmányokkal szeretnénk megörvendeztetni honlapunk látogatóit.


A met.hu honlap főoldalán térképes formában, délelőtt, délután bontásban látható a várható időjárás


Az új Előrejelzés oldalon többféle grafikon és térkép közül lehet választani


Az Országos előrejelzés oldalon a szöveges előrejelzés fölött térképes formában,
délelőtt, délután bontásban látható a várható időjárás