2024. április 26. péntek
Hírek

HungaroMet: 2018. november 21. 08:33

OMSZ – Csopa Meteorológiai Estek: A Föld megfigyelése a világűrből

Együttműködésben az Országos Meteorológiai Szolgálattal 2018 őszén a második évaddal folytatódnak az OMSZ-Csopa Meteorológiai Estek a Csopa Délután sáv keretében. A szolgálat munkatársaitól tanulunk a mindennapjainkra oly nagy hatást gyakorló időjárásról.
Kocsis Zsófia meteorológus előadása "A Föld megfigyelése a világűrből, avagy mire is jók a meteorológiai műholdak?" címmel 2018. november  27-én kedden, 17 órakor kezdődik a Csodák Palotájában.

Téma: A Föld megfigyelése a világűrből, avagy mire is jók a meteorológiai műholdak?

ElőadóKocsis Zsófia meteorológus (Országos Meteorológiai Szolgálat, Távérzékelési Osztály)

 

Helyszín: Csodák Palotája (1036 Budapest, Bécsi út 38-44.)

Időpont
: 2018. november 27. 17:00

 

Az első meteorológia műholdak az 1950-es években jelentek meg. Azóta a műholdas adatoknak egyre nagyobb a jelentőségük a meteorológia és környezetkutatás számos területén. Hétköznapi emberként is naponta láthatunk műholdas mérésekből előállított felhőképet az időjárás-jelentésben. Mindamellett, hogy az adatokat képként megjelenthetjük, számítások segítségével különféle produktumokat is előállíthatunk belőlük. Az előadásból megtudhatjuk, mit is mérnek a meteorológiai műholdak, hogyan készülnek az előrejelzők által használt műholdképek, milyen egyéb paraméterek származtathatók a műholdas mérésekből, és mindezeket mire lehet felhasználni.

 

A rendezvényen Csopa bérlettel, napi- vagy kedvezményes délutáni belépőjeggyel lehet részt venni.

Előzetes regisztrációtok@csopa.hu e-mail címen.