2024. április 26. péntek
Hírek

HungaroMet: 2020. június 24. 17:19

Nemzetközi díjat nyert a "kisfilmes" csapat

A Meteorológiai Szolgálat interaktív médiás csoportja nyerte 2020-ban az Európai Meteorológiai Társaság (EMS) által meghirdetett Media Forecast Award (Időjárás előrejelzés a médiában) díjat.

A megmérettetésre egy szokásos előrejelzési kisfilmmel neveztünk, annyi különbséggel, hogy a nemzetközi zsűri és nézők miatt angol feliratot is készítettünk. A csapatot Üveges Zoltán képviselte, aki amellett, hogy rendszeresen szerepel a filmekben, a csoport vezetője, nem mellesleg pedig az arculat megalkotója is. A kisfilmek azonban nem készülhetnének el Kellermayer Csilla stúdióvezető kolléganő és Rajnai Márk fejlesztő nélkül, így az elismerés nekik is szól!

Kisfilmjeinkben mindig szót ejtünk az európai helyzetképről, bemutatjuk, mi miért történik, és gyakran olyan jelenségekről is beszélünk, amelyek egy hagyományos televíziós időjárás jelentésbe nem férnek bele. A zsűri indoklásában kiemelte, a fentiek mellett példaértékű a térképek, ábrák megfelelő feliratozása, valamint a valószínűségi információk interpretálása is.

Célunk, hogy a továbbiakban is színvonalas, hiteles előrejelzéseket közvetíthessünk számotokra, a díj pedig megerősít minket abban, hogy jó úton haladunk.

Forrás: www.emetsoc.org/2020-forecast-award-for-zoltan-uveges

Kapcsolódó oldal: Magyar médiameteorológia egyik legjelentősebb nemzetközi sikere (1999)