2024. június 17. hétfő
MeteoStúdió

HungaroMet: 2024. június 16. 14:00

Berobban a nyár

Markáns melegedés veszi kezdetét, egyre nagyobb területen számíthatunk hőségre. Emellett általában sok napsütés várható, és az UV sugárzás is nagyon erős lesz.

HungaroMet: 2024. június 15. 13:50

Túl sok vizet nem zavar

Front érkezik, ám mire ideér elgyengül, szétesik, így zápor, zivatar csak néhány helyen alakulhat ki, és lehűlés sem várható. A jövő héten meleg, már-már forró levegő érkezik, egyre nagyobb területen számíthatunk hőségre.

HungaroMet: 2024. június 14. 15:21

Visszatér

Egyre jobban melegszik időjárásunk, visszatér a nyári idő, sőt a jövő hét közepén már kánikula is várható. A hétvégén még egy érintő frontrendszer ront bele a nyugodt idő, de szombaton északnyugaton, míg vasárnap már csak keleten, északkeleten okozhat elszórtan záport, zivatart.

HungaroMet: 2024. június 13. 15:55

Változás

Markáns melegedés kezdődik, a jövő hét közepén már szinte országos kánikulára készülhetünk.

HungaroMet: 2024. június 12. 14:44

Még nem teljesen stabil

A hullámzó front elhagyja a térségünket, de a délkeleti keleti tájakon labilis marad a levegő, ezért ott még kialakulhat zápor, zivatar. A következő napok pedig az emelkedő hőmérsékletről fognak szólni.

HungaroMet: 2024. június 11. 15:09

"Végtelen történet"?

A záporokkal, zivatarokkal tarkított idő nem tart ki a végtelenségig, a hét végétől szárazabbra és egyre melegebbre fordul az idő. A melegedő vizeink is sok fürdőzni vágyót csábíthatnak a strandokra, de a napon csak óvatosan, már erős, nagyon erős lesz az UV sugárzás!

HungaroMet: 2024. június 10. 14:11

Lesz változás a héten...

Hidegfront vonul át, amely mögött mérséklődik a meleg. Záporok, zivatarok továbbra is előfordulnak, majd a hét második felében fokozatosan csökken a csapadékesély, ezzel párhuzamosan ismét melegedésre számíthatunk.

HungaroMet: 2024. június 9. 17:07

A légkör döntése

A már napok óta a Kárpát-medence közelében hullámzó frontrendszer a következő 24-36 órában fölénk helyeződik, a közvetlen előterében pedig változatlanul nedves, labilis levegő áramlik, így éjszaka, de főként hétfőn valamelyest növekszik a zivatarok, heves zivatarok kialakulási esélye. Később is változékony marad időjárásunk, de a meleg egyre többfelé mérséklődik.

HungaroMet: 2024. június 8. 15:34

Hullámzás fogságában

A következő jó pár napban hullámzó frontrendszer alakítja majd időjárásunkat. Emiatt változékony, záporokkal, zivatarokkal tarkított időjárásban lesz részünk. Vasárnap inkább az északi, északkeleti tájakon, míg hétfőn és kedden többfelé valószínű csapadék. Keddtől néhány fokot visszaesik a hőmérséklet.

HungaroMet: 2024. június 7. 14:18

Eddig is, ezután is

Szombaton lesz Medárd napja, az időjárás jellege viszont nem változik jelentősen az előző időszakhoz képest. A meleg idő mellett sok napsütés várható, a gomolyfelhő-képződésből záporok, zivatarok továbbra is kialakulhatnak.

Cikkek száma: