2018. július 16. hétfő
Hírek a meteorológia világából

OMSZ: 2017. július 13. 14:31

Az átlagosnál kissé hűvösebb hétvége

Szombaton hidegfront vonul át hazánk fölött, emiatt a hétvégén szeles, szombaton záporokkal, zivatarokkal tarkított időre van kilátás. A sokévi átlagos csúcsérték az év ezen időszakában 28 fok körül van, ennél néhány fokkal hűvösebb időre van kilátás.

Szombat:

A gomolyfelhő-képződés mellett délen több, északon kevesebb napsütésre számíthatunk, északon több helyen, délen helyenként alakul ki zápor, zivatar. Eleinte a Kisalföldön, majd másutt is megélénkül, helyenként megerősödik az északnyugati szél. Zivatarok környezetében viharos széllökések is lehetnek.

A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 10 és 16 fok között várható. A legmagasabb nappali hőmérséklet 22 és 27 fok között alakul.

Vasárnap:

Általában kevés gomolyfelhő, sok napsütés várható, de a középső és keleti országrészben több lesz a felhő, ott néhol zápor is előfordul. Az északi, északkeleti szél napközben időnként megerősödik.

A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 9, 15, a legmagasabb nappali hőmérséklet 23, 27 fok között alakul.

A legfrissebb meteorológiai információkat érdemes honlapunkon nyomon követni, de telefonos információs szolgáltatásunk (06 90 603421), és a Meteora mobil alkalmazásunk is rendelkezésre áll.


Az erős szél a teljes hétvége során időjárásunk jellemzője lesz.


Bár a hidegfront szombaton átvonul hazánk felett, csapadékra inkább
csak az északi országrészben számíthatunk.

Meteorológiai hírek