2024. április 24. szerda
Hírek

HungaroMet: 2014. június 19. 08:00

Látogasson el hozzánk a Múzeumok Éjszakáján!

Ebben az évben is várjuk az érdeklődőket a Múzeumok Éjszakáján, amely idén június 21-én kerül megrendezésre. A korábbi évekhez hasonlóan mintegy egy órás, színes programmal várjuk a meteorológiai múzeum látogatóit, és visszajáró vendégeink sem fognak unatkozni.

Első látogatóinkat június 21-én szombaton délután 16 órától fogadjuk, belépés csak érvényes karszalaggal lehetséges, amit a Szolgálat információs pultjánál is megvásárolhatnak. Előzetes bejelentkezés a félóránként induló csoportos vezetésre a muzej@met.hu e-mail címen, vagy a 06 (1) 346-4600 telefonszámon lehetséges. Ha csoportjainkban előzetesen nem jutott hely, akkor is látogasson el hozzánk, hiszen sok egyéb érdekességgel várjuk.

Programunk összeállításában arra törekedtünk, hogy látogatóink a történelmi érdekességek mellett ízelítőt kapjanak a meteorológia számos területéről, interaktív módon bemutatva a mérés, méréstechnika hagyományos és legújabb eszközeitől kezdve az időjárás-előrejelzésen és veszélyjelzésen át egészen az idén, mobileszközökre bevezetett meteorológiai alkalmazásig. Ezen keresztül bemutatásra kerülnek legújabb fejlesztéseink, mellyel a meteorológia a nagyközönség számára még „kézzelfoghatóbbá” válik. A tudományos érdeklődésű látogatók bepillantást nyerhetnek a klímamodellezés, éghajlatkutatás, valamint a levegőkörnyezeti vizsgálatok rejtelmeibe. Programunk keretein belül, amatőr észlelőként vagy időjárás bemondóként is kipróbálhatják magukat vállalkozó szellemű vendégeink, hogy még több élménnyel gazdagodva térjenek haza. Az intézménylátogatás ideje alatt kollégáink segítik vendéginket az eligazodásban és tájékozódásban, továbbá a gyermekek minden korosztálya részére játékos foglalkozásokat szervezünk.


Előzetes bejelentkezéssel látogatható programok
(kb. egy óra):

  • Múzeumi tárlatvezetésen ismerhetik meg értékeinket, a meteorológia történetét
  • Rövid szakmai tájékoztató a meteorológiai különböző területeiről
  • Az OMSZ stúdiójában kipróbálhatják magukat időjárás-jelentőként is

Bejelentkezés nélkül is látogatható programok:

  • A meteorológia, mint tudomány és szolgáltatás – eszközbemutatás és szakmai érdekességek
  • Hogy lehetek önkéntes meteorológiai észlelő? – a MET-ÉSZ rendszer bemutatása
  • Hogyan válhat életünk részévé a Meteora?
  • Mire használható a HAWK meteorológiai munkaállomás?
  • Hogyan készül az előrejelzés, és mik a veszélyjelzés kritériumai és fázisai?
  • Éghajlatkutatás – hogyan érhető tetten az éghajlatváltozás?


További információ:

e-mail: muzej@met.hu
telefon: 06 (1) 346-4600 (munkanapokon 8:00 és 16:30 óra között!)
honlap: www.met.hu
cím: 1024 Budapest, Kitaibel Pál u. 1.


Kapcsolódó oldalak: