2024. április 24. szerda
Hírek

HungaroMet: 2015. április 21. 08:00

Meteorológusok a Múzeumkertben – Föld Napja április 22–23.

A Föld Napja – V. Tudományfesztivál idén is rendkívül színes, tartalmas és interaktív programokkal várja a látogatókat Budapesten, a Magyar Nemzeti Múzeum kertjében. A rendezvény célja, hogy élményeken keresztül, közvetlen tapasztalások segítségével keltse fel az érdeklődést a tudományok, a környezet- és a természetvédelem iránt.
Ismerd meg velünk az időjárást és alkalmazkodj okosan a változásokhoz!  Milyen idő lesz holnap vagy 50 év múlva? Mindenre van egy prognózisunk…

Sajtóközlemény [pdf: 423 KB]

Mivel 2015 a talaj és a fény nemzetközi éve, a fesztiválon is kiemelt hangsúlyt fektetnek ezekre a területekre a szervezők és a résztvevő  egyetemek, főiskolák, kutatóközpontok, szakmai szervezetek, nemzeti parkok, cégek, illetve egyesületek.

Már második alkalommal rendezik meg közösen a Föld napja programsorozatot és a Tudományfesztivált. Ezzel is arra hívják fel a figyelmet, hogy a tudás olyan hatalom, amely segít környezetünk megőrzésében és a természet megóvásában. Eredményesen tanulni pedig a közvetlen tapasztalatszerzésen keresztül lehet a legkönnyebben.

A rendezvényt április 22-én, szerdán 10:00 órakor nyitja meg V. Németh Zsolt környezetügyért, agrárfejlesztésért és hungarikumokért felelős államtitkár; Csorba László, a Magyar Nemzeti Múzeum főigazgatója; valamint Zárug Péter Farkas, a Tudományfesztivál igazgatója. Szintén részt vesz a megnyitón Bácskai János, a IX. kerület polgármestere; Sántha Péterné, a VIII. kerület alpolgármestere és Bán Tamás, a Budapesti Városigazgatóság elnök-vezérigazgatója.

A Föld Napja – V. Tudományfesztivál elnevezésű rendezvényt a Földművelésügyi Minisztérium, a Magyar Nemzeti Múzeum, a TIT Kossuth Klub Egyesület és az OKTF Nemzeti Hulladékgazdálkodási Igazgatóság szervezi közösen. Már hagyomány, hogy az eseményre meghívjuk Budapest óvodáit, általános- és középiskoláit.