2024. március 29. péntek
Hírek

HungaroMet: 2016. június 27. 14:49

Köszönet az éjszakai látogatásért...

Az Országos Meteorológiai Szolgálat ebben az évben is kitárta kapuit a Múzeumok Éjszakájának látogatói előtt. A korábbi évekhez hasonlóan változatos programokkal készültünk és a visszajáró vendégeink sem unatkoztak, hiszen újdonságokkal is színesítettük az éjszakát. Az OMSZ munkatársai idén nemcsak a meteorológiai múzeumnak helyet adó budai, patinás épületben, hanem a Pestszentlőrincen működő Marczell György Főobszervatórium megújult műszerkertjében is sok-sok színes programmal készültek a több mint 1000 érdeklődő fogadására.

Az OMSZ budai központjában a közel 60 perces séta során a látogatók először egy OMSZ tevékenységét bemutató rövid előadást hallgattak meg, majd a Szolgálat múzeumának, az épület folyosóin található tárlóit tekintették meg szakszerű vezetéssel. Végül a vállalkozó szellemű vendégek kipróbálhatták magukat időjárás-jelentőként az OMSZ TV Stúdiójában.

Az érdeklődők megismerkedhettek a veszélyjelzés, az időjárás-előrejelzés, a repülésmeteorológia, a levegőkörnyezeti elemzések, az időjárás és éghajlati modellezés rejtelmeivel, valamint az OMSZ nyilvános honlapjával (met.hu) és annak mobil eszközökre optimalizált változatával. Idén is sokakat érdekelt az OMSZ meteorológiai megfigyelő rendszerének műszerei és az önkéntes meteorológiai észlelők által is használható MET-ÉSZ rendszer, illetve az ingyenesen letölthető Meteora mobil alkalmazás.

Idén először szervezett programmal, játékos feladatokkal, interaktív játékokkal, kisebb ajándékokkal vártuk a gyermekeket. Kollégáink segítették vendégeinket az eligazodásban és tájékozódásban.

A pestszentlőrinci Főobszervatóriumban az újonnan átadott Ambrózy Pál tanösvény megtekintése keretében vendégeink megismerhették a meteorológiai műszerkertet.  Bemutatásra került a kalibráló laboratórium, illetve kollégáink  rövid előadásban számoltak be az obszervatóriumban folyó munkákról.

A kvíz játékunk helyes megfejtői közül Baranyó Ágnest sorsoltunk ki. Ezúton is gratulálunk, és a nyereményt, Bozó László - Mészáros Ernő: Légtüneménytantól a káoszelméletig című könyvét postán küldjük el. A többi játékosnak pedig köszönjük, hogy részt vettek játékunkban, és jövőre is várunk  mindenkit szeretettel.

Az OMSZ TV Stúdiójában készült fotók, csoportonkénti bontásban megtekinthetők ezen az oldalon.

Üdvözlettel,

Csoportkép a rendezvény előttAz OMSZ MUZEJ-2016 budai csapata, június 25. 14 óra előtt... Csoportkép a rendezvény után... és június 26. hajnali 1 óra után

 


 

Pillanatképek a 2016. június 25-i Múzeumok Éjszakája rendezvényről

1. ábra 2. ábra
 3. ábra  4. ábra
5. ábra 6. ábra
7. ábra 8. ábra
9. ábra 10. ábra
11. ábra 12. ábra
13. ábra 14. ábra


Korábbi Múzeumok Éjszakája rendezvények:


További információ:

  e-mail: muzej@met.hu
  honlap: www.met.hu
  cím: 1024 Budapest, Kitaibel Pál u. 1.