2024. április 19. péntek
Hírek

HungaroMet: 2018. augusztus 21. 09:46

Az Országos Jégkármérséklő Rendszer meteorológiai kiszolgálásához szükséges informatikai rendszer bővítése

A Környezeti és Energiahatékonysági Operatív Program (KEHOP) keretében 100%-ban vissza nem térítendő Európai Uniós támogatással megvalósuló, az Országos Jégkármérséklő Rendszer meteorológiai kiszolgálásához szükséges informatikai rendszer ünnepélyes átadására 2018. augusztus 16-án került sor Budapesten, az Országos Meteorológiai Szolgálat (OMSZ) központjában. A bővítés célja, hogy a meteorológiai mérések felhasználásával Közép-Kelet-Európában is egyedülálló pontossággal, számszerű időjárás-előrejelzések készüljenek.

Sajtóközlemény [pdf: 164 KB]

Az eseményt dr. Radics Kornélia, az Országos Meteorológiai Szolgálat elnöke nyitotta meg. Köszöntőt mondott dr. Rácz András, környezetügyért felelős államtitkár (AM), Weingartner Balázs, fenntarthatóságért felelős államtitkár, dr. Feldman Zsolt, agrárgazdaságért felelős államtitkár, Darabos Tamás, a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara főigazgatója, valamint Kaszás Zoltán, a T-Systems Magyarország vezérigazgatója.

A beszédeket követően Szűcs Mihály, az OMSZ Módszerfejlesztési Osztályának vezetője mutatta be, hogy a megvalósított fejlesztésnek köszönhetően milyen eredmények várhatók a meteorológiai előrejelzések különböző területein.

A projektről további információ található a klimadat.met.hu honlapon.

Bővebben »

Kapcsolódó oldalak: