2024. április 20. szombat
Hírek

HungaroMet: 2020. április 5. 20:30

Maradj otthon!

Az Országos Meteorológiai Szolgálat (OMSZ) munkatársai – a koronavírus fertőzés okozta helyzetben – támogatják a "Maradj otthon!" mozgalmat, és arra kérnek mindenkit, hogy aki teheti maradjon otthon, vigyázzanak magukra és szeretteikre! Figyelemfelkeltésként – a meteora.met.hu oldalon – egy kis hurokfilm segítségével óránkénti bontásban megjelenítjük, hogy az elmúlt 24 órában hol és hány OMSZ Meteora mobilalkalmazás volt mozgásban, bízva abban, hogy csak azok közlekednek, akiknek feltétlenül szükséges.

A Meteora alkalmazás miközben aktuális meteorológiai adatokkal, friss veszélyjelzésekkel, előrejelzésekkel látja el az érdeklődőt, használja a mobileszköz helymeghatározó és internetes adatlekérési lehetőségeit. A cellainformációk alapján meghatározza a használó helyzetét, és az adatkapcsolaton keresztül automatikusan letölti a kért OMSZ adatokat.

Az állampolgárok teljes körű meteorológiai tájékoztatását szolgálja az OMSZ Meteora nevű, ingyenesen letölthető mobil alkalmazása, mely az érvényben lévő időjárási veszélyfigyelmeztetések és riasztások kijelzése mellett többek között alkalmas arra is, hogy a tavi viharjelzés érvényben lévő fokozatáról, illetve annak változásáról tájékoztassa a felhasználót. A legújabb Meteora verziókban egyénre szabottan megadhatók fontos helyszínek és a kiválasztott tavi viharjelzések, amiket egy külön lapon frissít a program.

A Meteora alkalmazás Android™ 2.2 és újabb készülékekre tölthető le, illetve  iPhone és iPad (iOS 8.0 vagy újabb) platformon is működik.


Bővebb információ: meteora.met.hu


Vigyázzon Ön is a munkába járó dolgozókra azzal, hogy ha teheti, otthon marad!
(meteora.met.hu)