2024. március 29. péntek
Hírek

HungaroMet: 2014. június 23. 08:21

Köszönet az éjszakai látogatásért...

Az Országos Meteorológiai Szolgálat ebben az évben is kitárta kapuit a Múzeumok Éjszakájának látogatói előtt, akik a Szolgálat múzeumának, a központi épület folyosóin található  tárlóit tekintették meg szakszerű vezetéssel. A tárlatvezetést rövid, az OMSZ tevékenységét bemutató előadás előzte meg, majd látogatók kipróbálhatták magukat időjárás jelentőként az OMSZ TV Stúdiójában.

A csoportok indulása előtti várakozási időben az érdeklődők - mintegy 800 fő - megismerkedhettek a veszélyjelzés, az időjárás-előrejelzés, a repülésmeteorológia, a levegőkörnyezeti elemzések, az időjárás és éghajlati modellezés rejtelmeivel, valamint az OMSZ meteorológiai megfigyelő rendszerének egyes elemeivel (automata állomás sokféle érzékelővel, lézeres csepp-spektrum mérő, meteorológiai szonda stb.). Idén is számos érdeklődött vonzottak a MET-ÉSZ rendszer, illetve az új Meteora alkalmazás bemutatói. Kollégáink segítették vendégeinket az eligazodásban és tájékozódásban, továbbá gyermek-megőrzést és -foglalkozást is biztosítottunk.

Az OMSZ TV Stúdiójában - a Múzeumok Éjszakáján (2014. június 21.) - készült fotók, csoportonkénti bontásban megtekinthetők ezen az oldalon.

TOTÓ játékunk helyes megfejtői közül a nyertes: Pest Zsolt
Nyereménye: Réthly Antal: Időjárási események és elemi csapások Magyarországon 1700-1900-ig 4 kötetes könyvcsomag.
Nyereményéhez gratulálunk! A többi játékosnak pedig köszönjük, hogy részt vettek játékunkban.

Üdvözlettel,

Csoportkép a rendezvény előttOMSZ MUZEJ-2014 csapata, június 21. 16 óra előtt... Csoportkép a rendezvény után... és június 22. hajnali 1 óra után

 


 

Pillanatképek a Múzeumok Éjszakája rendezvényről

1. ábra 2. ábra
 3. ábra  4. ábra
5. ábra 6. ábra
7. ábra 8. ábra