2024. március 19. kedd
Hírek

HungaroMet: 2018. március 20. 11:42

Meteorológiai Világnap 2018

Mint minden évben, idén is március 23-án ünnepli a Meteorológiai Világszervezet, a WMO 191 tagja és a meteorológusok világméretű közössége a Meteorológiai Világnapot. A 2018-as világnap témája: „Időjárás és éghajlat: készen állsz a változásra?

Hagyományosan a Meteorológiai Világnap keretein belül kerülnek átadásra a miniszteri elismerő oklevelek, valamint ekkor vehetik át az arra érdemes kollégák a Schenzl Guidó Díjat, a Pro Meteorologia Emlékplakettet és a Dévényi Dezső Numerikus Prognosztikai Emlékérmet. Ezen a jeles napon köszöntjük az Országos Meteorológiai Szolgálat legkiválóbb társadalmi észlelőit, akik évtizedek óta lelkesen és precízen végzik megfigyeléseiket, és kiosztásra kerül az „Innováció a meteorológiáért” díj, illetve az „Év MET-ÉSZ észlelője” cím is.

Lezárult a meteorológiai világnaphoz kötődő rajz- és fotópályázatunk, illetve az idei évben először meghirdetett meseíró pályázatunk is. A helyezetteknek járó ajándékok az ünnepségen kerülnek átadásra.

A Meteorológiai Világnap tiszteletére rendezett ünnepség 2018. március 23-án, 11 órakor kezdődik az OMSZ Kitaibel Pál utcai épületében. Dr. Radics Kornéliának az OMSZ elnökének megnyitóját követően dr. Rácz András környezetügyért felelős helyettes államtitkár köszöntőt mond és Üveges Zoltán tart szakmai előadást „Változó éghajlat - növekvő veszélyek? Kihívások az előrejelzések kommunikációjában.” címmel.

 

Petteri Taalas a WMO főtitkárának, a 2018-as Meteorológiai Világnapra kiadott videó üzenete


Kapcsolódó oldalak
: