2024. április 26. péntek
Hírek

HungaroMet: 2018. október 16. 15:00

Nagysikerű pályaorientációs tudományfesztivál

Az Országos Meteorológiai Szolgálat szakemberei természettudományi témában érdekes előadást tartottak a levegőkörnyezetről, illetve bemutattak egy mérőkocsit is a Csodák Palotájában, október 12-én a pályaorientációs tudományfesztiválon.

A sikeres rendezvényenről a szervezők a Csopamedia Blog oldalon számoltak be:

"A fővárosi csoportok mellett, szép számban érkeztek diákok az ország különböző pontjairól, hogy a Csopa 250 tudományos eszközének felfedezése mellett az egyes intézmények, vállalatok tevékenységével is megismerkedjenek. A 900 általános és középiskolás fiatal, pedagógusaik, valamint az egyéni látogatók egészen délután négy óráig járhatták be a játéktereinkben felállított információs pontokat.

A Természet műhelyében kapott helyet a Szent István Egyetem. Ötletes játékok, talányos feladványok, szemléltetőeszközök mutatták be az Agrár- és Gazdaságtudományi, a Kertészettudományi, a Tájépítészeti és Településtervezési, a Mezőgazdaság- és Környezettudományi Kar sokszínű világát. A könyvek, társasjátékok szerelmeseit a Pagony könyvesbolt csapata várta. A légkörről és az időjárásról az Országos Meteorológiai Szolgálattól tanulhattunk, kültéri mérőkocsijuk is a helyszínen volt. Az építőmérnökök hivatását a BME Építőmérnöki Kar hallgatóinak és oktatóinak segítségével ismerhettük meg. A távfűtés tudományában a Főtáv – Budapesti Távhőszolgáltató Zrt. terepasztala mellett lehetett elmélyedni. A turizmust mint szakmát, valamint Óbuda szépségeit mutatta be az Esernyős Óbudai Kulturális, Turisztikai és Információs Pont."


Meteorológus szakemberek a pályaorientációs tudományfesztiválon