2024. április 19. péntek
Hírek

HungaroMet: 2018. november 6. 09:00

Aszálykockázat értékelésével foglalkozó nemzetközi tréning

Az Európai Unió kutatási központja (Joint Research Center) keretein belül működő Disaster Risk Management Knowledge Center (DRMKC) kezdeményezésére és támogatásával egy nemzetközi aszálykockázat értékelő tréninget szervez az Országos Meteorológiai Szolgálat 2018. november 6. és 8. között. A téma időszerűségét jelzi a jelenlegi aszályos helyzet, ami kiterjedt területeket érint Nyugat - és Közép-Európában. Az éghajlatváltozás következtében több régióban gyakoribbá és komolyabbá váltak az aszályok, s ez a tendencia folytatódik a jövőben is. Ezzel együtt a különböző vízhasználók – például a mezőgazdaság, az ipar, az idegenforgalom és a háztartások – közötti verseny valószínűleg növekedni fog.

A képzés fő célja, hogy támogassa a tagállamokat abban, hogy felkészültebbek legyenek az aszályos helyzetek kezelésére az aszály kockázatának tudatosítása révén. A tréning kiváló alkalom arra, hogy a DriDanube projekt keretében, OMSZ vezetéssel kifejlesztett aszálykockázat értékelő eljárást megismertessük a közönséggel.

A tréning programja az esemény oldalán megtekinthető. Az elhangzott előadások is elérhetők lesznek majd ugyanott az eseményt követően.


Kapcsolódó oldalak
: