2024. április 14. vasárnap
Hírek

HungaroMet: 2020. július 31. 14:01

Balaton átúszás meteorológiai támogatása

Az Országos Meteorológiai Szolgálat a magyar tenger legnagyobb tömegsport rendezvényén, a Balaton-átúszáson, a versenyzők biztonsága érdekében részletesen tájékoztatja a szervezőket és a résztvevőket az aktuális és a várható időjárásról, mivel a több ezer úszó távol a parttól, a mélyvízben ki van téve a víz és a légkör minden szeszélyének. A Balaton-átúszás tömegsport rendezvényre 2020. augusztus 1-én, szombaton kerül sor. A rendezvény alatt a résztvevők biztonsága érdekében az OMSZ folyamatos és részletes tájékoztatást nyújt az aktuális és a várható időjárásról.

Az év egyik legnagyobb balatoni rendezvényének ideje alatt az OMSZ előrejelző szakembere által, speciálisan a Balaton térségére készített szöveges előrejelzés kerül a Balaton-átúszást meteorológiai információkkal támogató oldalra. A naponta négyszer készített 36 órás szélelőrejelzés is segíti a vitorlázás szerelmeseit, és minden más érdeklődőt.

A Meteora mobil alkalmazás használatával könnyen tájékozódhatunk az aktuális balatoni viharjelzés állapotáról és a 10 percenként frissülő szélelőrejelzést is figyelemmel kísérhetjük.

 

Kapcsolódó oldalak: