2018. július 19. csütörtök
Interaktív

OMSZ: 2018. július 19. 15:53

Nem egészen felhőtlen kilátások...

Ismét közeledik a hétvége, ismét elromlik az idő? Tekintse meg kisfilmünket a válaszért, és a "bűnösért"!

OMSZ: 2018. július 17. 16:15

Mi szél hozott?

Tehetnénk fel a klasszikus kérdést. Ezúttal az északnyugati szél fog süvíteni, szerdán nagy területen viharossá fokozódik. De a nagy szél vajon lehűlést is hoz? Erre a kérdésre is kapunk választ hamarosan!

OMSZ: 2018. július 12. 15:19

Ez most egy ilyen nyár...

Nem igazán fordult elő ezen a nyáron, hogy egymás után sok napig igazán stabil strandidő fogadta volna a szabadságukat töltőket. Legutóbb például szerdán vetett véget a meleg, száraz időnek egy markáns front. Meddig folytatódik ez, mikor köszönt be az első tartós hőhullám? Válaszok a kisfilmben...

OMSZ: 2018. július 9. 16:18

28 lett, maradhat?

Már napok óta nem változik lényegesen a maximum-hőmérséklet az ország területén, nagyjából 28, 29 fok közelében mozgott az elmúlt egy hétben. Döntő részben ezen a héten sem várható lényeges változás, bár szerdán a nyugati területeken ennél lényegesen, több fokkal hűvösebb is lehet egy átvonuló hidegfrontnak köszönhetően.

OMSZ: 2018. július 6. 14:13

Mérsékelt felmelegedés

A szombat hajnali, délelőtti csapadékos idő vasárnapra mindenhol megszűnik, és a sokéves átlag körüli vagy kevéssel az alatti hőmérséklet áll be a következő napokra. Ez konkrétan azt jelenti, hogy csak kevés helyen, főleg az Alföldön haladhatja meg a csúcshőmérséklet a 30 fokot.

OMSZ: 2018. július 3. 17:01

Strandidő... de meddig?

Beköszöntött a július. Az iskolákban, óvodákban már javában zajlik a nyári szünet, a vizsgáknak is lassan vége, így már az egyetemisták is fellélegezhetnek. Egyre többen szerveznek szabadtéri programokat... a táborok, strandok mellett pedig a különféle fesztiválok ideje is eljött. Egyelőre naposabb arcát mutatja felénk az időjárás, és így marad ez még egy-két napig, de mi várható a folytatásban? A kisfilm választ ad a kérdésre:

OMSZ: 2018. június 28. 08:57

Nyaralók vs. termőföldek

A földművesek örülnek, a nyaralók szomorkodnak a hűvös, esős idő miatt. Mikorra érdemes kivenni pár nap szabadságot, és mennyi meleg ruhát vigyünk magunkkal a Balatonra? Ezekre a kérdésekre is választ kaphatunk a kisfilmre kattintva.

OMSZ: 2018. június 26. 16:17

Az átlagosnál hűvösebb idővel zár a június

A múlt heti hidegfront jelentős lehűlést okozott. Egyelőre nem tér vissza a kánikula, emellett a következő napokban felhős idő várható sokfelé kiadós mennyiségű csapadékkal.

OMSZ: 2018. június 21. 12:06

Napforduló, időjárási fordulattal

A leghosszabb nappalt követően jelentős változás áll be időjárásunkban. Egy érkező hidegfront ugyanis jó időre véget vet a melegnek, a lehűlés pedig csapadékkal és széllel érkezik. A részletek kiderülnek kisfilmünkből.

OMSZ: 2018. június 18. 17:00

Szódával elmegy...

...strandidőnek a keddi, szerdai és csütörtöki nap. Tartós kánikula ugyanakkor nem lesz, sőt a hét végén kimondottan hűvösre fordul az idő.

Cikkek száma:
Interaktív