2021. szeptember 24. péntek
Veszélyjelzés

Szöveges figyelmeztető előrejelzés

Figyelmeztető előrejelzés Magyarország területére 2021.09.25. szombat éjfélig

Ma nagyobb területen megerősödik az északnyugati szél, melyet napközben az Észak-Dunántúlon, középső országrész északi felén, illetve a Tiszántúl középső felében helyenként viharos (általában 60-65 km/h, elsősorban a magasabban fekvő helyeken 70 km/h-t meghaladó) széllökések is kísérhetnek. A délutáni óráktól fokozatosan veszít erejéből a szél, estére mindenütt mérséklődik a légmozgás.

Holnap veszélyes időjárási jelenség nem várható.

2021.09.24. 11:53 Országos Meteorológiai Szolgálat

OMSZ: 2021. szeptember 24. 11:56 (09:56  UTC)  [iRhh]
Veszélyjelzés korlátai

Felhívjuk a figyelmet, hogy a legkorszerűbb eszközök és módszerek, szakmai ismeretek alkalmazása ellenére sem lehetséges minden esetben megfelelő időelőnnyel, a megfelelő szintű veszélyjelzés kiadása!

Egy térségre kiadott figyelmeztető előrejelzés, riasztás azt jelenti, hogy az időjárási feltételek kedvezőek az adott veszélyes időjárási esemény kialakulásához a figyelmeztetett, riasztott és az ahhoz közel eső területeken. A figyelmeztető előrejelzés és riasztás így nem jelent garanciát az adott veszélyes időjárási esemény bekövetkezésére az érintett terület egy adott pontján.

A harmadik és a negyedik napra szóló térképes formátumú figyelmeztető előrejelzések általában nagyobb bizonytalansággal terheltek, emiatt a várt eseményekhez közeledve folyamatosan kövessük a figyelmeztetéseket és – 24 órás időtávon belül – a riasztásokat!

A veszélyjelzésről és a veszélyjelzés korlátairól bővebben itt olvashat.