2021. január 28. csütörtök
Veszélyjelzés

Szöveges figyelmeztető előrejelzés

Figyelmeztető előrejelzés Magyarország területére 2021.01.28. csütörtök éjfélig

Csütörtökön a hajnali, reggeli órákban a Dunántúl nyugati felén hószállingózás, kisebb havazás előfordulhat, melyből legfeljebb kis mennyiségű (lepel - 1 cm) hó eshet, mely napközben gyorsan elolvad. Csütörtök este nyugat felől egy újabb melegfronti csapadékzóna érkezik, ami nyugaton többnyire esővel kezd, de a Bakonyban ill. a Dunazug-hg-ben eleinte havazás, ill. tapadó hó várható, majd ott is kezd a halmazállapot folyékonyra átváltani. Az Északi-középhegység térségében éjfélig egyértelműen szilárd halmazállapot ígérkezik, melyből ott általában lepel - 1, 2 cm friss hó hullhat.

Megj: Csütörtök reggelre északkeleten, keleten helyenként köd (akár sűrű köd is) képződhet.

2021.01.28. 05:26 Országos Meteorológiai Szolgálat

OMSZ: 2021. január 28. 05:32 (04:32  UTC)  [iRhh]
Veszélyjelzés korlátai

Felhívjuk a figyelmet, hogy a legkorszerűbb eszközök és módszerek, szakmai ismeretek alkalmazása ellenére sem lehetséges minden esetben megfelelő időelőnnyel, a megfelelő szintű veszélyjelzés kiadása!

Egy térségre kiadott figyelmeztető előrejelzés, riasztás azt jelenti, hogy az időjárási feltételek kedvezőek az adott veszélyes időjárási esemény kialakulásához a figyelmeztetett, riasztott és az ahhoz közel eső területeken. A figyelmeztető előrejelzés és riasztás így nem jelent garanciát az adott veszélyes időjárási esemény bekövetkezésére az érintett terület egy adott pontján.

A harmadik és a negyedik napra szóló térképes formátumú figyelmeztető előrejelzések általában nagyobb bizonytalansággal terheltek, emiatt a várt eseményekhez közeledve folyamatosan kövessük a figyelmeztetéseket és – 24 órás időtávon belül – a riasztásokat!

A veszélyjelzésről és a veszélyjelzés korlátairól bővebben itt olvashat.