2021. július 26. hétfő
Veszélyjelzés

Szöveges figyelmeztető előrejelzés

Figyelmeztető előrejelzés Magyarország területére 2021.07.26. hétfő éjfélig

ZIVATAROK

Reggelig elsősorban az ország keleti, délkeleti felén helyenként kialakulhatnak zivatarok, amelyekhez erős vagy viharos széllökés (45-70, kis eséllyel > 70 km/h), intenzív csapadék (10-25, kis eséllyel > 25 mm), esetleg jégeső (jellemzően < 1-2 cm) társulhat.

Átmeneti szünet után hétfőn késő délutántól az ország északnyugati harmadán lehet néhány zivatar a már említett kísérőjelenségekkel.

HŐSÉG

Hétfőn többnyire 25 fok fölött alakul a napi átlaghőmérséklet, sőt az Alföldön és a Mezőföldön a 27 fokot is meghaladhatja.

2021.07.26. 05:02 Országos Meteorológiai Szolgálat

OMSZ: 2021. július 26. 05:06 (03:06  UTC)  [iRhh]
Veszélyjelzés korlátai

Felhívjuk a figyelmet, hogy a legkorszerűbb eszközök és módszerek, szakmai ismeretek alkalmazása ellenére sem lehetséges minden esetben megfelelő időelőnnyel, a megfelelő szintű veszélyjelzés kiadása!

Egy térségre kiadott figyelmeztető előrejelzés, riasztás azt jelenti, hogy az időjárási feltételek kedvezőek az adott veszélyes időjárási esemény kialakulásához a figyelmeztetett, riasztott és az ahhoz közel eső területeken. A figyelmeztető előrejelzés és riasztás így nem jelent garanciát az adott veszélyes időjárási esemény bekövetkezésére az érintett terület egy adott pontján.

A harmadik és a negyedik napra szóló térképes formátumú figyelmeztető előrejelzések általában nagyobb bizonytalansággal terheltek, emiatt a várt eseményekhez közeledve folyamatosan kövessük a figyelmeztetéseket és – 24 órás időtávon belül – a riasztásokat!

A veszélyjelzésről és a veszélyjelzés korlátairól bővebben itt olvashat.