2021. május 18. kedd
Veszélyjelzés

Szöveges figyelmeztető előrejelzés

Figyelmeztető előrejelzés Magyarország területére 2021.05.19. szerda éjfélig

Szerdán napközben elsősorban az Északi-középhegység térségében, továbbá esetleg a Dunakanyar térségében és az Észak-Alföldön fordulhat elő a záporok mellett (nem heves) zivatar is.

DÉLEN KIADÓS ESŐ

Szerdán a napi csapadék mennyisége területi átlagban, a délnyugati megyékben 20 mm felett, a Dráva mentén lokálisan esetleg 30 mm felett alakulhat.

2021.05.18. 21:38 Országos Meteorológiai Szolgálat

OMSZ: 2021. május 18. 21:42 (19:42  UTC)  [iRhh]
Veszélyjelzés korlátai

Felhívjuk a figyelmet, hogy a legkorszerűbb eszközök és módszerek, szakmai ismeretek alkalmazása ellenére sem lehetséges minden esetben megfelelő időelőnnyel, a megfelelő szintű veszélyjelzés kiadása!

Egy térségre kiadott figyelmeztető előrejelzés, riasztás azt jelenti, hogy az időjárási feltételek kedvezőek az adott veszélyes időjárási esemény kialakulásához a figyelmeztetett, riasztott és az ahhoz közel eső területeken. A figyelmeztető előrejelzés és riasztás így nem jelent garanciát az adott veszélyes időjárási esemény bekövetkezésére az érintett terület egy adott pontján.

A harmadik és a negyedik napra szóló térképes formátumú figyelmeztető előrejelzések általában nagyobb bizonytalansággal terheltek, emiatt a várt eseményekhez közeledve folyamatosan kövessük a figyelmeztetéseket és – 24 órás időtávon belül – a riasztásokat!

A veszélyjelzésről és a veszélyjelzés korlátairól bővebben itt olvashat.