2022. szeptember 27. kedd
Veszélyjelzés

Szöveges figyelmeztető előrejelzés

Figyelmeztető előrejelzés Magyarország területére 2022.09.28. szerda éjfélig

Késő estig a fokozatosan kelet felé haladó front mentén, illetve annak előterében várhatók zivatarok. A cellákat viharos kifutószél (60-70 km/h, a déli területeken esetleg 70-80 km/h), intenzív csapadék (lokálisan >20 mm), illetve jégeső (jellemzően <1 cm átmérő, de a déli területeken akár 1-2 cm) is kísérheti.

Szerdán napközben kritériumok szerinti veszélyes időjárási jelenség nem várható, azonban a késő esti, éjféli órák környékén északnyugaton a záporok mellett előfordulhat egy-egy gyenge zivatar.

2022.09.27. 18:15 Országos Meteorológiai Szolgálat

OMSZ: 2022. szeptember 27. 18:16 (16:16  UTC)  [iRhh]
Veszélyjelzés korlátai

Felhívjuk a figyelmet, hogy a legkorszerűbb eszközök és módszerek, szakmai ismeretek alkalmazása ellenére sem lehetséges minden esetben megfelelő időelőnnyel, a megfelelő szintű veszélyjelzés kiadása!

Egy térségre kiadott figyelmeztető előrejelzés, riasztás azt jelenti, hogy az időjárási feltételek kedvezőek az adott veszélyes időjárási esemény kialakulásához a figyelmeztetett, riasztott és az ahhoz közel eső területeken. A figyelmeztető előrejelzés és riasztás így nem jelent garanciát az adott veszélyes időjárási esemény bekövetkezésére az érintett terület egy adott pontján.

A harmadik és a negyedik napra szóló térképes formátumú figyelmeztető előrejelzések általában nagyobb bizonytalansággal terheltek, emiatt a várt eseményekhez közeledve folyamatosan kövessük a figyelmeztetéseket és – 24 órás időtávon belül – a riasztásokat!

A veszélyjelzésről és a veszélyjelzés korlátairól bővebben itt olvashat.