2021. december 6. hétfő
Veszélyjelzés

Szöveges figyelmeztető előrejelzés

Figyelmeztető előrejelzés Magyarország területére 2021.12.06. hétfő éjfélig

A hétfőre virradó éjszaka több hullámban újabb csapadékzóna éri el az országot, amelyben ismét előfordulhat havas eső, havazás. Minderre legkisebb esély az Alföld keleti, délkeleti részén mutatkozik, itt várhatóan az eső lesz a jellemző csapadékforma. Hétfő reggelig Nógrád és Komárom megyében (+Dunakanyar és Börzsöny) van leginkább esély helyenként 5 cm-t meghaladó hóréteg kialakulására. A vasárnap éjfélig lehulló csapadék mennyisége a délnyugati, határ menti területeken néhol meghaladhatja a 20 mm-t is.

2021.12.05 22:05 Országos Meteorológiai Szolgálat

OMSZ: 2021. december 5. 22:06 (21:06  UTC)  [iRhh]
Veszélyjelzés korlátai

Felhívjuk a figyelmet, hogy a legkorszerűbb eszközök és módszerek, szakmai ismeretek alkalmazása ellenére sem lehetséges minden esetben megfelelő időelőnnyel, a megfelelő szintű veszélyjelzés kiadása!

Egy térségre kiadott figyelmeztető előrejelzés, riasztás azt jelenti, hogy az időjárási feltételek kedvezőek az adott veszélyes időjárási esemény kialakulásához a figyelmeztetett, riasztott és az ahhoz közel eső területeken. A figyelmeztető előrejelzés és riasztás így nem jelent garanciát az adott veszélyes időjárási esemény bekövetkezésére az érintett terület egy adott pontján.

A harmadik és a negyedik napra szóló térképes formátumú figyelmeztető előrejelzések általában nagyobb bizonytalansággal terheltek, emiatt a várt eseményekhez közeledve folyamatosan kövessük a figyelmeztetéseket és – 24 órás időtávon belül – a riasztásokat!

A veszélyjelzésről és a veszélyjelzés korlátairól bővebben itt olvashat.