2021. január 22. péntek
Veszélyjelzés

Szöveges figyelmeztető előrejelzés

Figyelmeztető előrejelzés Magyarország területére 2021.01.23. szombat éjfélig

Ma az alkalmazott kritériumoknak megfelelő veszélyes időjárási jelenség nem várható.

Szombaton:

A délutáni órákban a Dél-Dunántúlon helyenként zivatar kialakulása valószínű. Zivatar környezetében viharos széllökések előfordulhatnak (60-70 km/h). A késő délutáni óráktól északnyugat felől az eső egyre inkább havas esőbe, havazásba vált. Az Alpokalján éjfélig lepel-1 cm tapadó hó gyűlhet össze.

Megj: Napközben a Dél-Alföldön a déli, délkeleti szél viharossá fokozódik (60-70 km/h).

2021.01.22. 18:34 Országos Meteorológiai Szolgálat

OMSZ: 2021. január 22. 18:42 (17:42  UTC)  [iRhh]
Veszélyjelzés korlátai

Felhívjuk a figyelmet, hogy a legkorszerűbb eszközök és módszerek, szakmai ismeretek alkalmazása ellenére sem lehetséges minden esetben megfelelő időelőnnyel, a megfelelő szintű veszélyjelzés kiadása!

Egy térségre kiadott figyelmeztető előrejelzés, riasztás azt jelenti, hogy az időjárási feltételek kedvezőek az adott veszélyes időjárási esemény kialakulásához a figyelmeztetett, riasztott és az ahhoz közel eső területeken. A figyelmeztető előrejelzés és riasztás így nem jelent garanciát az adott veszélyes időjárási esemény bekövetkezésére az érintett terület egy adott pontján.

A harmadik és a negyedik napra szóló térképes formátumú figyelmeztető előrejelzések általában nagyobb bizonytalansággal terheltek, emiatt a várt eseményekhez közeledve folyamatosan kövessük a figyelmeztetéseket és – 24 órás időtávon belül – a riasztásokat!

A veszélyjelzésről és a veszélyjelzés korlátairól bővebben itt olvashat.