2024. július 24. szerda
Veszélyjelzés

Szöveges figyelmeztető előrejelzés

Figyelmeztető előrejelzés Magyarország területére 2024.07.25. csütörtök éjfélig

Este főként az ország keleti, északkeleti harmadán még előfordulhat zivatar, amelyek fokozatosan lecsengenek. Ezeket általában intenzív csapadék (10-20 mm), viharos széllökések (~ 60-70 km/h), valamint jégeső (< 1-2 cm átmérő) kísérhet.

Holnap napközben hozzávetőlegesen a Miskolc-Békéscsaba vonal mentén a záporok mellett néhány zivatar is kialakulhat.

2024.07.24. 18:13 HungaroMet Nonprofit Zrt.

HungaroMet: 2024. július 24. 18:16 (16:16  UTC)  [iRhh]
Veszélyjelzés korlátai

Felhívjuk a figyelmet, hogy a legkorszerűbb eszközök és módszerek, szakmai ismeretek alkalmazása ellenére sem lehetséges minden esetben megfelelő időelőnnyel, a megfelelő szintű veszélyjelzés kiadása!

Egy térségre kiadott figyelmeztető előrejelzés, riasztás azt jelenti, hogy az időjárási feltételek kedvezőek az adott veszélyes időjárási esemény kialakulásához a figyelmeztetett, riasztott és az ahhoz közel eső területeken. A figyelmeztető előrejelzés és riasztás így nem jelent garanciát az adott veszélyes időjárási esemény bekövetkezésére az érintett terület egy adott pontján.

A harmadik és a negyedik napra szóló térképes formátumú figyelmeztető előrejelzések általában nagyobb bizonytalansággal terheltek, emiatt a várt eseményekhez közeledve folyamatosan kövessük a figyelmeztetéseket és – 24 órás időtávon belül – a riasztásokat!

A veszélyjelzésről és a veszélyjelzés korlátairól bővebben itt olvashat.