2021. június 19. szombat
Veszélyjelzés

Szöveges figyelmeztető előrejelzés

Figyelmeztető előrejelzés Magyarország területére 2021.06.20. vasárnap éjfélig

HŐSÉG

A napi középhőmérséklet 25-26 fok körül, főként városi környezetben és helyenként a Dunántúlon kevéssel 27 fok felett alakul.

NÉHOL ZIVATAR

Labilis a légállapot, de csak kevés helyen alakulhat ki zivatar. Vasárnapra virradó éjszaka leginkább északkeleten, az Északi-középhegységben, majd hajnalban, reggel a középső országrészben is van némi esély zivatar kialakulásához. Vasárnap délután is főként az említett térségekben elégségesek a feltételek egy-egy zivatarhoz, illetve este az Alpokalja térségére is besodródhat nyugat felől zivatar.

Zivatarban intenzív csapadék, jégeső, viharos (lokálisan akár 70-80 km/h feletti) szélroham előfordulhat.

2021.06.19. 20:55 Országos Meteorológiai Szolgálat

OMSZ: 2021. június 19. 21:02 (19:02  UTC)  [iRhh]
Veszélyjelzés korlátai

Felhívjuk a figyelmet, hogy a legkorszerűbb eszközök és módszerek, szakmai ismeretek alkalmazása ellenére sem lehetséges minden esetben megfelelő időelőnnyel, a megfelelő szintű veszélyjelzés kiadása!

Egy térségre kiadott figyelmeztető előrejelzés, riasztás azt jelenti, hogy az időjárási feltételek kedvezőek az adott veszélyes időjárási esemény kialakulásához a figyelmeztetett, riasztott és az ahhoz közel eső területeken. A figyelmeztető előrejelzés és riasztás így nem jelent garanciát az adott veszélyes időjárási esemény bekövetkezésére az érintett terület egy adott pontján.

A harmadik és a negyedik napra szóló térképes formátumú figyelmeztető előrejelzések általában nagyobb bizonytalansággal terheltek, emiatt a várt eseményekhez közeledve folyamatosan kövessük a figyelmeztetéseket és – 24 órás időtávon belül – a riasztásokat!

A veszélyjelzésről és a veszélyjelzés korlátairól bővebben itt olvashat.