2021. június 19. szombat
Veszélyjelzés

Szöveges figyelmeztető előrejelzés

Figyelmeztető előrejelzés Magyarország területére 2021.06.20. vasárnap éjfélig

HŐSÉG

Ma és vasárnap is az ország nagy részén 25-26 fok körül alakul a napi középhőmérséklet, sőt holnap legnagyobb eséllyel az Észak-Dunántúlon már a 27 fokot is elérheti.

ZIVATAROK

Estig továbbra is elsősorban keleten várhatóak még zivatarok, elsősorban az Északi-középhegységben és az Észak-Alföldön. Az éjszaka első felében lecsengő jelleggel még előfordulhat egy-egy intenzívebb zápor, vagy zivatar.

Vasárnap délutántól leginkább az ország északi részein alakulhat ki, vagy sodródhat be néhol zivatar.

A zivatarokat viharos kifutószél (60-90 km/h), jégeső, illetve intenzív csapadék (10-20 mm, lokálisan akár >25 mm) kísérheti.

2021.06.19. 18:21 Országos Meteorológiai Szolgálat

OMSZ: 2021. június 19. 18:26 (16:26  UTC)  [iRhh]
Veszélyjelzés korlátai

Felhívjuk a figyelmet, hogy a legkorszerűbb eszközök és módszerek, szakmai ismeretek alkalmazása ellenére sem lehetséges minden esetben megfelelő időelőnnyel, a megfelelő szintű veszélyjelzés kiadása!

Egy térségre kiadott figyelmeztető előrejelzés, riasztás azt jelenti, hogy az időjárási feltételek kedvezőek az adott veszélyes időjárási esemény kialakulásához a figyelmeztetett, riasztott és az ahhoz közel eső területeken. A figyelmeztető előrejelzés és riasztás így nem jelent garanciát az adott veszélyes időjárási esemény bekövetkezésére az érintett terület egy adott pontján.

A harmadik és a negyedik napra szóló térképes formátumú figyelmeztető előrejelzések általában nagyobb bizonytalansággal terheltek, emiatt a várt eseményekhez közeledve folyamatosan kövessük a figyelmeztetéseket és – 24 órás időtávon belül – a riasztásokat!

A veszélyjelzésről és a veszélyjelzés korlátairól bővebben itt olvashat.