2023. március 28. kedd
Veszélyjelzés

Szöveges figyelmeztető előrejelzés

Figyelmeztető előrejelzés Magyarország területére 2023.03.29. szerda éjfélig

Az este folyamán fokozatosan veszít erejéből a légmozgás, de még eleinte a gomolyfelhők környezetében egy-egy viharos szél előfordulhat.

(Megjegyzés: Ugyan estétől csökken a csapadékhajlam, azonban az északkeleti harmadban még előfordulhatnak ekkor is hózáporok, amelyekből alacsony valószínűség mellett lokálisan lepel-2 cm-t elérő, esetleg meghaladó hóréteg is létrejöhet, amely szerda délelőttig meg is maradhat.)

Szerdán kritériumokat elérő veszélyes időjárási jelenség már nem várható.

2023.03.28. 19:21 Országos Meteorológiai Szolgálat

OMSZ: 2023. március 28. 19:26 (17:26  UTC)  [iRhh]
Veszélyjelzés korlátai

Felhívjuk a figyelmet, hogy a legkorszerűbb eszközök és módszerek, szakmai ismeretek alkalmazása ellenére sem lehetséges minden esetben megfelelő időelőnnyel, a megfelelő szintű veszélyjelzés kiadása!

Egy térségre kiadott figyelmeztető előrejelzés, riasztás azt jelenti, hogy az időjárási feltételek kedvezőek az adott veszélyes időjárási esemény kialakulásához a figyelmeztetett, riasztott és az ahhoz közel eső területeken. A figyelmeztető előrejelzés és riasztás így nem jelent garanciát az adott veszélyes időjárási esemény bekövetkezésére az érintett terület egy adott pontján.

A harmadik és a negyedik napra szóló térképes formátumú figyelmeztető előrejelzések általában nagyobb bizonytalansággal terheltek, emiatt a várt eseményekhez közeledve folyamatosan kövessük a figyelmeztetéseket és – 24 órás időtávon belül – a riasztásokat!

A veszélyjelzésről és a veszélyjelzés korlátairól bővebben itt olvashat.