2022. december 2. péntek
Veszélyjelzés

Szöveges figyelmeztető előrejelzés

Figyelmeztető előrejelzés Magyarország területére 2022.12.03. szombat éjfélig

Pénteken estig, késő estig az Északi-középhegységben, az északi határvidéken még havas eső, havazás előfordul. Ugyanakkor csak helyenként, főként a magasabban fekvő tájakon maradhat meg jelentéktelen mennyiségű hó. Szombat reggel a nyugati határvidéken lehetséges még átmeneti vegyes formájú csapadék.

A hegyvidéki tájakon korlátozott látási viszonyokra, ködre lehet számítani, a magasabb helyeken átmeneti zúzmarás köd, esetleg ónos szitálás is kialakulhat. Szombatra virradó éjszaka a Dél-Alföldön, Tiszántúlon sűrű köd képződhet, mely napközben fokozatosan felszakad.

2022.12.02. 17:50 Országos Meteorológiai Szolgálat

OMSZ: 2022. december 2. 18:02 (17:02  UTC)  [iRhh]
Veszélyjelzés korlátai

Felhívjuk a figyelmet, hogy a legkorszerűbb eszközök és módszerek, szakmai ismeretek alkalmazása ellenére sem lehetséges minden esetben megfelelő időelőnnyel, a megfelelő szintű veszélyjelzés kiadása!

Egy térségre kiadott figyelmeztető előrejelzés, riasztás azt jelenti, hogy az időjárási feltételek kedvezőek az adott veszélyes időjárási esemény kialakulásához a figyelmeztetett, riasztott és az ahhoz közel eső területeken. A figyelmeztető előrejelzés és riasztás így nem jelent garanciát az adott veszélyes időjárási esemény bekövetkezésére az érintett terület egy adott pontján.

A harmadik és a negyedik napra szóló térképes formátumú figyelmeztető előrejelzések általában nagyobb bizonytalansággal terheltek, emiatt a várt eseményekhez közeledve folyamatosan kövessük a figyelmeztetéseket és – 24 órás időtávon belül – a riasztásokat!

A veszélyjelzésről és a veszélyjelzés korlátairól bővebben itt olvashat.