2024. június 13. csütörtök
Veszélyjelzés

Szöveges figyelmeztető előrejelzés

Figyelmeztető előrejelzés Magyarország területére 2024.06.13. csütörtök éjfélig

Csütörtök reggelig keleten, délkeleten leginkább a határ közelében egy-egy zivatar, intenzívebb zápor kialakulásara is van esély, elsősorban késő estig lokálisan jelentősebb mennyiségű (15-30 mm) csapadékkal.

Csütörtökön déltől, estig az ország keleti, északkeleti harmadában, illetve délen néhol zivatarok is kialakulhatnak. A Tiszántúlon, Északi-középhegység térségében ezek környezetében egy-egy helyen lokálisan jelentősebb mennyiségű csapadék, esetleg felhőszakadás (15-30 mm) is előfordulhat.

2024.06.12. 21:12 HungaroMet Nonprofit Zrt.

HungaroMet: 2024. június 12. 21:16 (19:16  UTC)  [iRhh]
Veszélyjelzés korlátai

Felhívjuk a figyelmet, hogy a legkorszerűbb eszközök és módszerek, szakmai ismeretek alkalmazása ellenére sem lehetséges minden esetben megfelelő időelőnnyel, a megfelelő szintű veszélyjelzés kiadása!

Egy térségre kiadott figyelmeztető előrejelzés, riasztás azt jelenti, hogy az időjárási feltételek kedvezőek az adott veszélyes időjárási esemény kialakulásához a figyelmeztetett, riasztott és az ahhoz közel eső területeken. A figyelmeztető előrejelzés és riasztás így nem jelent garanciát az adott veszélyes időjárási esemény bekövetkezésére az érintett terület egy adott pontján.

A harmadik és a negyedik napra szóló térképes formátumú figyelmeztető előrejelzések általában nagyobb bizonytalansággal terheltek, emiatt a várt eseményekhez közeledve folyamatosan kövessük a figyelmeztetéseket és – 24 órás időtávon belül – a riasztásokat!

A veszélyjelzésről és a veszélyjelzés korlátairól bővebben itt olvashat.