2018. augusztus 20. hétfő
Veszélyjelzés

Szöveges figyelmeztető előrejelzés

Figyelmeztető előrejelzés Magyarország területére 2018.08.21. kedd éjfélig

Ma a délutáni, kora esti órákban a Dunántúlon és az Északi-középhegység térségében esetleg kialakulhat egy-egy rövid életű, nem heves zivatar. Kedden villámtevékenység az északkeleti megyékben lehet ugyancsak egy-egy helyen.

A napi középhőmérséklet hétfőn főként az Alföldön, illetve városi környezetben, kedden pedig már több helyen meghaladhatja a 25, a középső területeken a 27 °C fokot.

2018.08.20. 09:42 Országos Meteorológiai Szolgálat

OMSZ: 2018. augusztus 20. 09:46 (07:46  UTC)  [iRhh]
Veszélyjelzés korlátai

Felhívjuk a figyelmet, hogy a legkorszerűbb eszközök és módszerek, szakmai ismeretek alkalmazása ellenére sem lehetséges minden esetben megfelelő időelőnnyel, a megfelelő szintű veszélyjelzés kiadása!

Egy térségre kiadott figyelmeztető előrejelzés, riasztás azt jelenti, hogy az időjárási feltételek kedvezőek az adott veszélyes időjárási esemény kialakulásához a figyelmeztetett, riasztott és az ahhoz közel eső területeken. A figyelmeztető előrejelzés és riasztás így nem jelent garanciát az adott veszélyes időjárási esemény bekövetkezésére az érintett terület egy adott pontján.

A harmadik és a negyedik napra szóló térképes formátumú figyelmeztető előrejelzések általában nagyobb bizonytalansággal terheltek, emiatt a várt eseményekhez közeledve folyamatosan kövessük a figyelmeztetéseket és – 24 órás időtávon belül – a riasztásokat!

A veszélyjelzésről és a veszélyjelzés korlátairól bővebben itt olvashat.