2020. február 22. szombat
Veszélyjelzés

Szöveges figyelmeztető előrejelzés

Figyelmeztető előrejelzés Magyarország területére 2020.02.24. hétfő hajnalig

Ma kritériumokat elérő veszélyes időjárási jelenség nem várható.

Vasárnap hajnalban, reggel a Dunántúli-középhegység egyes részein egy-egy 55-65 km/h széllökés előfordulhat.

Vasárnap késő este egy markáns hidegfront érkezik, a front mentén az északi részeken az éjféli órák környékén síkvidéken egy-egy 90-100 km/h körüli széllökés kialakulhat, míg a magasabban fekvő részeken 100 km/h feletti széllökés előfordulhat. Az északról-délre vonuló gyors mozgású front mentén az ún. északnyugati szélcsatornában másutt is van esély egy-egy átmeneti 90 km/h körüli széllökésre. Az ország nagyobb részén hétfő hajnalban általában viharossá fokozódhat (60-85 km/h) az északnyugatira forduló szél.

2020.02.22. 18:30 Országos Meteorológiai Szolgálat

OMSZ: 2020. február 22. 18:32 (17:32  UTC)  [iRhh]
Veszélyjelzés korlátai

Felhívjuk a figyelmet, hogy a legkorszerűbb eszközök és módszerek, szakmai ismeretek alkalmazása ellenére sem lehetséges minden esetben megfelelő időelőnnyel, a megfelelő szintű veszélyjelzés kiadása!

Egy térségre kiadott figyelmeztető előrejelzés, riasztás azt jelenti, hogy az időjárási feltételek kedvezőek az adott veszélyes időjárási esemény kialakulásához a figyelmeztetett, riasztott és az ahhoz közel eső területeken. A figyelmeztető előrejelzés és riasztás így nem jelent garanciát az adott veszélyes időjárási esemény bekövetkezésére az érintett terület egy adott pontján.

A harmadik és a negyedik napra szóló térképes formátumú figyelmeztető előrejelzések általában nagyobb bizonytalansággal terheltek, emiatt a várt eseményekhez közeledve folyamatosan kövessük a figyelmeztetéseket és – 24 órás időtávon belül – a riasztásokat!

A veszélyjelzésről és a veszélyjelzés korlátairól bővebben itt olvashat.