2024. május 18. szombat
Veszélyjelzés

Szöveges figyelmeztető előrejelzés

Figyelmeztető előrejelzés Magyarország területére

2024.05.18. szombat éjfélig

Az éjszaka folyamán a zivatarok súlypontja egyre inkább a keleti, északkeleti országrészre helyeződik, de közben fokozatosan gyengülnek. A cellákat elsősorban intenzív csapadék, délen, délkeleten esetleg felhőszakadás (10-30 mm) kísérheti az erős, viharos széllökések (50-70 km/h) és az apró szemű jég (< 1 cm) mellett.

SZOMBAT

A déli, délutáni órákban az Északi-középhegység és Szabolcs térségében fordulhat elő kis eséllyel néhol zivatar, melyet szélerősödés, intenzív csapadék, esetleg apró szemű jég kísérhet.

2024.05.17. 21:56 HungaroMet Nonprofit Zrt.

HungaroMet: 2024. május 17. 22:02 (20:02  UTC)  [iRhh]
Veszélyjelzés korlátai

Felhívjuk a figyelmet, hogy a legkorszerűbb eszközök és módszerek, szakmai ismeretek alkalmazása ellenére sem lehetséges minden esetben megfelelő időelőnnyel, a megfelelő szintű veszélyjelzés kiadása!

Egy térségre kiadott figyelmeztető előrejelzés, riasztás azt jelenti, hogy az időjárási feltételek kedvezőek az adott veszélyes időjárási esemény kialakulásához a figyelmeztetett, riasztott és az ahhoz közel eső területeken. A figyelmeztető előrejelzés és riasztás így nem jelent garanciát az adott veszélyes időjárási esemény bekövetkezésére az érintett terület egy adott pontján.

A harmadik és a negyedik napra szóló térképes formátumú figyelmeztető előrejelzések általában nagyobb bizonytalansággal terheltek, emiatt a várt eseményekhez közeledve folyamatosan kövessük a figyelmeztetéseket és – 24 órás időtávon belül – a riasztásokat!

A veszélyjelzésről és a veszélyjelzés korlátairól bővebben itt olvashat.