2021. április 11. vasárnap
Veszélyjelzés

Szöveges figyelmeztető előrejelzés

Figyelmeztető előrejelzés Magyarország területére 2021.04.12. hétfő éjfélig

Délelőttig kritériumokat elérő veszélyes időjárási jelenség nem valószínű.

Hétfőn a délutáni órákban elsősorban az Alpokalján és a Kisalföldön, illetve annak tágabb környezetében zivatarok is kialakulhatnak. Késő délutántól, estétől az Észak-Dunántúlon egyre nagyobb területen északnyugatira fordul a szél, elsősorban az északnyugati, nyugati vidékeken és a Bakony térségében viharos, helyenként 70 km/h-t elérő, meghaladó széllökésekre is lehet számítani.

2021.04.11. 22:58 Országos Meteorológiai Szolgálat

OMSZ: 2021. április 11. 23:02 (21:02  UTC)  [iRhh]
Veszélyjelzés korlátai

Felhívjuk a figyelmet, hogy a legkorszerűbb eszközök és módszerek, szakmai ismeretek alkalmazása ellenére sem lehetséges minden esetben megfelelő időelőnnyel, a megfelelő szintű veszélyjelzés kiadása!

Egy térségre kiadott figyelmeztető előrejelzés, riasztás azt jelenti, hogy az időjárási feltételek kedvezőek az adott veszélyes időjárási esemény kialakulásához a figyelmeztetett, riasztott és az ahhoz közel eső területeken. A figyelmeztető előrejelzés és riasztás így nem jelent garanciát az adott veszélyes időjárási esemény bekövetkezésére az érintett terület egy adott pontján.

A harmadik és a negyedik napra szóló térképes formátumú figyelmeztető előrejelzések általában nagyobb bizonytalansággal terheltek, emiatt a várt eseményekhez közeledve folyamatosan kövessük a figyelmeztetéseket és – 24 órás időtávon belül – a riasztásokat!

A veszélyjelzésről és a veszélyjelzés korlátairól bővebben itt olvashat.