2024. június 23. vasárnap
Veszélyjelzés

Szöveges figyelmeztető előrejelzés

Figyelmeztető előrejelzés Magyarország területére 2024.06.24. hétfő éjfélig

Reggelig a déli tájakon pattanhat ki kis eséllyel zivatar, de a kialakulási esélye az idő előrehaladtával egyre inkább csökken. Az esetleges kísérőjelenségek: átmeneti viharos (~60-85 km/h) széllökés, jégeső (~1-2 cm), intenzív csapadék. Hétfő napközben már nem valószínű kritériumokat meghaladó veszélyes időjárási jelenség.

2024.06.23. 22:39 HungaroMet Nonprofit Zrt.

HungaroMet: 2024. június 23. 22:42 (20:42  UTC)  [iRhh]
Veszélyjelzés korlátai

Felhívjuk a figyelmet, hogy a legkorszerűbb eszközök és módszerek, szakmai ismeretek alkalmazása ellenére sem lehetséges minden esetben megfelelő időelőnnyel, a megfelelő szintű veszélyjelzés kiadása!

Egy térségre kiadott figyelmeztető előrejelzés, riasztás azt jelenti, hogy az időjárási feltételek kedvezőek az adott veszélyes időjárási esemény kialakulásához a figyelmeztetett, riasztott és az ahhoz közel eső területeken. A figyelmeztető előrejelzés és riasztás így nem jelent garanciát az adott veszélyes időjárási esemény bekövetkezésére az érintett terület egy adott pontján.

A harmadik és a negyedik napra szóló térképes formátumú figyelmeztető előrejelzések általában nagyobb bizonytalansággal terheltek, emiatt a várt eseményekhez közeledve folyamatosan kövessük a figyelmeztetéseket és – 24 órás időtávon belül – a riasztásokat!

A veszélyjelzésről és a veszélyjelzés korlátairól bővebben itt olvashat.