2024. március 4. hétfő
Veszélyjelzés

Szöveges figyelmeztető előrejelzés

Figyelmeztető előrejelzés Magyarország területére

2024.03.05. kedd éjfélig

Ma kritériumokat elérő veszélyes időjárási jelenség nem várható.

Kedden napközben (a délutáni, kora esti órákban) néhol kialakulhat zivatar. Erre legnagyobb esély északkeleten mutatkozik, de az Alföldön és a nyugati, délnyugati határvidéken sem teljesen kizárt, hogy az ég megdörrenjen. A cellákat átmeneti szélerősödés, intenzív csapadék kísérheti.

2024.03.04. 09:49 HungaroMet Nonprofit Zrt.

HungaroMet: 2024. március 4. 09:52 (08:52  UTC)  [iRhh]
Veszélyjelzés korlátai

Felhívjuk a figyelmet, hogy a legkorszerűbb eszközök és módszerek, szakmai ismeretek alkalmazása ellenére sem lehetséges minden esetben megfelelő időelőnnyel, a megfelelő szintű veszélyjelzés kiadása!

Egy térségre kiadott figyelmeztető előrejelzés, riasztás azt jelenti, hogy az időjárási feltételek kedvezőek az adott veszélyes időjárási esemény kialakulásához a figyelmeztetett, riasztott és az ahhoz közel eső területeken. A figyelmeztető előrejelzés és riasztás így nem jelent garanciát az adott veszélyes időjárási esemény bekövetkezésére az érintett terület egy adott pontján.

A harmadik és a negyedik napra szóló térképes formátumú figyelmeztető előrejelzések általában nagyobb bizonytalansággal terheltek, emiatt a várt eseményekhez közeledve folyamatosan kövessük a figyelmeztetéseket és – 24 órás időtávon belül – a riasztásokat!

A veszélyjelzésről és a veszélyjelzés korlátairól bővebben itt olvashat.