2020. január 18. szombat
Veszélyjelzés

Szöveges figyelmeztető előrejelzés

Figyelmeztető előrejelzés Magyarország területére 2020.01.19. vasárnap éjfélig

Folytatódik a borult, párás, többfelé (sűrűn) ködös idő, amelyet ónos szitálás, hószállingózás kísérhet. A Dunántúlon, annak is főként a nyugati felében kialakulhat gyenge havazás. Nyugaton, északnyugaton éjfélig lepel-1,2 cm hó hullhat. Az éjféli órákban és azt követően a Dunántúl keleti felében havaseső és hószállingózás várható. Vasárnap hajnalban és délelőtt már a Duna vonalánál fekvő tájakon is előfordulhat kisebb havazás, vagy havaseső. Összességében vasárnap délig további lepel-1,2 cm hó várható a havazásból az említett területeken (nyugaton a "nagyobb" mennyiséggel).

2020.01.18. 19:08 Országos Meteorológiai Szolgálat

OMSZ: 2020. január 18. 19:22 (18:22  UTC)  [iRhh]
Veszélyjelzés korlátai

Felhívjuk a figyelmet, hogy a legkorszerűbb eszközök és módszerek, szakmai ismeretek alkalmazása ellenére sem lehetséges minden esetben megfelelő időelőnnyel, a megfelelő szintű veszélyjelzés kiadása!

Egy térségre kiadott figyelmeztető előrejelzés, riasztás azt jelenti, hogy az időjárási feltételek kedvezőek az adott veszélyes időjárási esemény kialakulásához a figyelmeztetett, riasztott és az ahhoz közel eső területeken. A figyelmeztető előrejelzés és riasztás így nem jelent garanciát az adott veszélyes időjárási esemény bekövetkezésére az érintett terület egy adott pontján.

A harmadik és a negyedik napra szóló térképes formátumú figyelmeztető előrejelzések általában nagyobb bizonytalansággal terheltek, emiatt a várt eseményekhez közeledve folyamatosan kövessük a figyelmeztetéseket és – 24 órás időtávon belül – a riasztásokat!

A veszélyjelzésről és a veszélyjelzés korlátairól bővebben itt olvashat.