2024. május 28. kedd
Veszélyjelzés

Szöveges figyelmeztető előrejelzés

Figyelmeztető előrejelzés Magyarország területére 2024.05.29. szerda éjfélig

KEDD

Kora este, este a nyugat, északnyugat felől érkező gyenge hidegfront hatására a Dunántúlon, illetve a középső országrészben helyenként még kialakulhatnak zivatarok. A zivatarokhoz intenzív csapadék, esetleg felhőszakadás (> 30 mm) és kisméretű jég (< 2 cm) is társulhat. Késő estét követően megszűnnek a zivatarok.

SZERDA

A déli óráktól kezdődően késő estig a Duna vonalától keletre, kiemelten az ország keleti harmadában szórványosan alakulhatnak ki zivatarok, melyeket intenzív csapadékhullás, néhol felhőszakadás (> 30 mm), átmeneti szélerősödés (50-70 km/h) és kisméretű jég (< 2 cm) kísérhet.

2024.05.28. 18:10 HungaroMet Nonprofit Zrt.

HungaroMet: 2024. május 28. 18:16 (16:16  UTC)  [iRhh]
Veszélyjelzés korlátai

Felhívjuk a figyelmet, hogy a legkorszerűbb eszközök és módszerek, szakmai ismeretek alkalmazása ellenére sem lehetséges minden esetben megfelelő időelőnnyel, a megfelelő szintű veszélyjelzés kiadása!

Egy térségre kiadott figyelmeztető előrejelzés, riasztás azt jelenti, hogy az időjárási feltételek kedvezőek az adott veszélyes időjárási esemény kialakulásához a figyelmeztetett, riasztott és az ahhoz közel eső területeken. A figyelmeztető előrejelzés és riasztás így nem jelent garanciát az adott veszélyes időjárási esemény bekövetkezésére az érintett terület egy adott pontján.

A harmadik és a negyedik napra szóló térképes formátumú figyelmeztető előrejelzések általában nagyobb bizonytalansággal terheltek, emiatt a várt eseményekhez közeledve folyamatosan kövessük a figyelmeztetéseket és – 24 órás időtávon belül – a riasztásokat!

A veszélyjelzésről és a veszélyjelzés korlátairól bővebben itt olvashat.