2018. december 16. vasárnap
Veszélyjelzés

Szöveges figyelmeztető előrejelzés

Figyelmeztető előrejelzés Magyarország területére 2018.12.17. hétfő éjfélig

Főként az ország középső területein, Duna-Tisza közén, a Duna vonalához közelebb eső dunántúli tájakon és az Északi-középhegységben több helyen is sűrű, zúzmarás ködre lehet számítani. Délelőttre javulnak a látási viszonyok.

Északkeleten a Szatmári-síkságon is megszűnőben van a gyenge havazás, de az ország keleti felén a párás, ködös tájakon néhol kisebb hószállingózás továbbra is előfordulhat. Hétfőn a délutáni, késő délutáni óráktól a Tiszántúlon, de ott is inkább csak a keleti határvidéken ismét lehet számítani hószállingózásra, gyenge havazásra lepel-1cm friss hóréteggel.

2018.12.16. 22:35 Országos Meteorológiai Szolgálat

OMSZ: 2018. december 16. 22:46 (21:46  UTC)  [iRhh]
Veszélyjelzés korlátai

Felhívjuk a figyelmet, hogy a legkorszerűbb eszközök és módszerek, szakmai ismeretek alkalmazása ellenére sem lehetséges minden esetben megfelelő időelőnnyel, a megfelelő szintű veszélyjelzés kiadása!

Egy térségre kiadott figyelmeztető előrejelzés, riasztás azt jelenti, hogy az időjárási feltételek kedvezőek az adott veszélyes időjárási esemény kialakulásához a figyelmeztetett, riasztott és az ahhoz közel eső területeken. A figyelmeztető előrejelzés és riasztás így nem jelent garanciát az adott veszélyes időjárási esemény bekövetkezésére az érintett terület egy adott pontján.

A harmadik és a negyedik napra szóló térképes formátumú figyelmeztető előrejelzések általában nagyobb bizonytalansággal terheltek, emiatt a várt eseményekhez közeledve folyamatosan kövessük a figyelmeztetéseket és – 24 órás időtávon belül – a riasztásokat!

A veszélyjelzésről és a veszélyjelzés korlátairól bővebben itt olvashat.