2020. január 25. szombat
Veszélyjelzés

Szöveges figyelmeztető előrejelzés

Figyelmeztető előrejelzés Magyarország területére 2020.01.26. vasárnap éjfélig

KÖD

A sűrű (zúzmarás) köd napközben helyenként tartósabban is megmaradhat. A köddel, rétegfelhőzettel borított tájakon ónos szitálás, hószállingózás bárhol előfordulhat.

GYENGE ÓNOS ESŐ

Ma késő délutántól - jelentős bizonytalanság mellett - a Dunántúl délnyugati tájain néhány tized mm ónos eső is valószínű. Vasárnapra virradóra a csapadékzóna északkelet felé helyeződik, így szombat késő estétől már akár a főváros térségében, majd vasárnap már északkeleten is kialakulhat vékony jégréteg. Az Északi-középhegység térségében helyenként gyenge havazás is előfordulhat.

2020.01.25. 10:10 Országos Meteorológiai Szolgálat

OMSZ: 2020. január 25. 10:16 (09:16  UTC)  [iRhh]
Veszélyjelzés korlátai

Felhívjuk a figyelmet, hogy a legkorszerűbb eszközök és módszerek, szakmai ismeretek alkalmazása ellenére sem lehetséges minden esetben megfelelő időelőnnyel, a megfelelő szintű veszélyjelzés kiadása!

Egy térségre kiadott figyelmeztető előrejelzés, riasztás azt jelenti, hogy az időjárási feltételek kedvezőek az adott veszélyes időjárási esemény kialakulásához a figyelmeztetett, riasztott és az ahhoz közel eső területeken. A figyelmeztető előrejelzés és riasztás így nem jelent garanciát az adott veszélyes időjárási esemény bekövetkezésére az érintett terület egy adott pontján.

A harmadik és a negyedik napra szóló térképes formátumú figyelmeztető előrejelzések általában nagyobb bizonytalansággal terheltek, emiatt a várt eseményekhez közeledve folyamatosan kövessük a figyelmeztetéseket és – 24 órás időtávon belül – a riasztásokat!

A veszélyjelzésről és a veszélyjelzés korlátairól bővebben itt olvashat.