2020. november 24. kedd
Veszélyjelzés

Szöveges figyelmeztető előrejelzés

Figyelmeztető előrejelzés Magyarország területére 2020.11.25. szerda éjfélig

A hegycsúcsok és a Dunántúl nyugati, délnyugati kétharmada kivételével sokfelé lesznek köddel, sűrű köddel borított tájak. A köd délután átmenetileg felszakadhat, majd napnyugta után gyorsan 'visszaködöl'. Holnap már elkezd a köd megemelkedni, de ezeken a vidékeken is megmarad az alacsonyszintű felhőzettel tartósan borult idő. A ködös részeken szitálás, ónos szitálás is előfordulhat.

2020.11.24. 09:45 Országos Meteorológiai Szolgálat

OMSZ: 2020. november 24. 09:52 (08:52  UTC)  [iRhh]
Veszélyjelzés korlátai

Felhívjuk a figyelmet, hogy a legkorszerűbb eszközök és módszerek, szakmai ismeretek alkalmazása ellenére sem lehetséges minden esetben megfelelő időelőnnyel, a megfelelő szintű veszélyjelzés kiadása!

Egy térségre kiadott figyelmeztető előrejelzés, riasztás azt jelenti, hogy az időjárási feltételek kedvezőek az adott veszélyes időjárási esemény kialakulásához a figyelmeztetett, riasztott és az ahhoz közel eső területeken. A figyelmeztető előrejelzés és riasztás így nem jelent garanciát az adott veszélyes időjárási esemény bekövetkezésére az érintett terület egy adott pontján.

A harmadik és a negyedik napra szóló térképes formátumú figyelmeztető előrejelzések általában nagyobb bizonytalansággal terheltek, emiatt a várt eseményekhez közeledve folyamatosan kövessük a figyelmeztetéseket és – 24 órás időtávon belül – a riasztásokat!

A veszélyjelzésről és a veszélyjelzés korlátairól bővebben itt olvashat.