2023. december 11. hétfő
Veszélyjelzés

Szöveges figyelmeztető előrejelzés

Figyelmeztető előrejelzés Magyarország területére 2023.12.12. kedd éjfélig

KÖD

Az Északi-középhegység térségében továbbra is párás, ködös marad az idő, így korlátozott látási viszonyokra lehet számítani. Hajnalra arrafelé nyugat felől elkezdhet szakadozni a köd, illetve rétegfelhőzet. Délen, délnyugaton ugyanakkor az előttünk álló éjszaka nagyobb területen képződhet tartós, sűrű köd, mely holnap napközben csak lassan, fokozatosan zsugorodik, emelkedik meg, a Dél-Dunántúlon egyes körzetekben akár egész nap meg is maradhat. A ködös területeken szitálás, ónos szitálás előfordulhat.

ÉSZAKKELETEN KEVÉS ÓNOS CSAPADÉK

Az esti, éjszakai órákban az Északi-középhegység térségében (ahol ma egész nap fagypont körül maradt a hőmérséklet) ismét előfordulhat átmeneti ónos eső (<1 mm mennyiségben). Kedd késő este pedig Borsod térségében alakulhat ki még ónos csapadék, mielőtt megenyhül az idő.

2023.12.11. 18:01 Országos Meteorológiai Szolgálat

OMSZ: 2023. december 11. 18:06 (17:06  UTC)  [iRhh]
Veszélyjelzés korlátai

Felhívjuk a figyelmet, hogy a legkorszerűbb eszközök és módszerek, szakmai ismeretek alkalmazása ellenére sem lehetséges minden esetben megfelelő időelőnnyel, a megfelelő szintű veszélyjelzés kiadása!

Egy térségre kiadott figyelmeztető előrejelzés, riasztás azt jelenti, hogy az időjárási feltételek kedvezőek az adott veszélyes időjárási esemény kialakulásához a figyelmeztetett, riasztott és az ahhoz közel eső területeken. A figyelmeztető előrejelzés és riasztás így nem jelent garanciát az adott veszélyes időjárási esemény bekövetkezésére az érintett terület egy adott pontján.

A harmadik és a negyedik napra szóló térképes formátumú figyelmeztető előrejelzések általában nagyobb bizonytalansággal terheltek, emiatt a várt eseményekhez közeledve folyamatosan kövessük a figyelmeztetéseket és – 24 órás időtávon belül – a riasztásokat!

A veszélyjelzésről és a veszélyjelzés korlátairól bővebben itt olvashat.