2018. augusztus 21. kedd
Veszélyjelzés

Szöveges figyelmeztető előrejelzés

Figyelmeztető előrejelzés Magyarország területére 2018.08.22. szerda éjfélig

ZIVATAR ESÉLYEK Ma este néhol még kialakulhat zivatar legkisebb eséllyel a Dunántúl északnyugati felén és délkeleten. Késő estétől holnap délig nem valószínű (esélye < 2-5%) dörgés, villámlás. Szerdán délután, este főként az ország déli felén lehet helyenként zivatar. Zivatarhoz átmeneti intenzív csapadék (5-15, esetleg > 20 mm), szélerősödés (40-65, esetleg > 65 km/h), kisméretű jég (< 1-2 cm) társulhat.

HŐSÉG A középhőmérséklet többfelé eléri a 25, 26, helyenként a 27 °C fokot.

2018.08.21. 17:46 Országos Meteorológiai Szolgálat

OMSZ: 2018. augusztus 21. 17:56 (15:56  UTC)  [iRhh]
Veszélyjelzés korlátai

Felhívjuk a figyelmet, hogy a legkorszerűbb eszközök és módszerek, szakmai ismeretek alkalmazása ellenére sem lehetséges minden esetben megfelelő időelőnnyel, a megfelelő szintű veszélyjelzés kiadása!

Egy térségre kiadott figyelmeztető előrejelzés, riasztás azt jelenti, hogy az időjárási feltételek kedvezőek az adott veszélyes időjárási esemény kialakulásához a figyelmeztetett, riasztott és az ahhoz közel eső területeken. A figyelmeztető előrejelzés és riasztás így nem jelent garanciát az adott veszélyes időjárási esemény bekövetkezésére az érintett terület egy adott pontján.

A harmadik és a negyedik napra szóló térképes formátumú figyelmeztető előrejelzések általában nagyobb bizonytalansággal terheltek, emiatt a várt eseményekhez közeledve folyamatosan kövessük a figyelmeztetéseket és – 24 órás időtávon belül – a riasztásokat!

A veszélyjelzésről és a veszélyjelzés korlátairól bővebben itt olvashat.