2020. szeptember 23. szerda
Veszélyjelzés

Szöveges figyelmeztető előrejelzés

Figyelmeztető előrejelzés Magyarország területére 2020.09.23. szerda éjfélig

Reggelig, délelőttig elsősorban a Duna déli szakaszának környezetében, illetve a főváros környékén kis eséllyel alakulhat ki zápor, esetleg zivatar.

A nap második felében nyugat felől szórványosan alakulhatnak ki a záporok mellett zivatarok. Legkisebb eséllyel az Alföld északkeleti részén fordulhat elő villámtevékenység. A zivatarokat szélerősödés, intenzív csapadék (10-20 mm), és jégeső kísérheti.

2020.09.23. 05:26 Országos Meteorológiai Szolgálat

OMSZ: 2020. szeptember 23. 05:32 (03:32  UTC)  [iRhh]
Veszélyjelzés korlátai

Felhívjuk a figyelmet, hogy a legkorszerűbb eszközök és módszerek, szakmai ismeretek alkalmazása ellenére sem lehetséges minden esetben megfelelő időelőnnyel, a megfelelő szintű veszélyjelzés kiadása!

Egy térségre kiadott figyelmeztető előrejelzés, riasztás azt jelenti, hogy az időjárási feltételek kedvezőek az adott veszélyes időjárási esemény kialakulásához a figyelmeztetett, riasztott és az ahhoz közel eső területeken. A figyelmeztető előrejelzés és riasztás így nem jelent garanciát az adott veszélyes időjárási esemény bekövetkezésére az érintett terület egy adott pontján.

A harmadik és a negyedik napra szóló térképes formátumú figyelmeztető előrejelzések általában nagyobb bizonytalansággal terheltek, emiatt a várt eseményekhez közeledve folyamatosan kövessük a figyelmeztetéseket és – 24 órás időtávon belül – a riasztásokat!

A veszélyjelzésről és a veszélyjelzés korlátairól bővebben itt olvashat.