2021. október 28. csütörtök
Veszélyjelzés

Szöveges figyelmeztető előrejelzés

Figyelmeztető előrejelzés Magyarország területére 2021.10.29. péntek éjfélig

A látásviszonyok nyugaton, délnyugaton is javulnak a délelőtt folyamán. Napközben egyéb kritériumokat érintő veszélyes időjárási jelenség nem várható. Péntek hajnalra ismét több helyen párássá válik a levegő, foltokban köd képződik, amelyek várhatóan péntek délelőtt többnyire fel is oszlanak. Legnagyobb eséllyel Nyugat-, Délnyugat-Dunántúlon számíthatunk tartósabb, sűrűbb ködfoltok kialakulására, ezeken a helyeken csak lassabban javulnak majd a látásviszonyok. Pénteken a nap további részében veszélyes időjárási jelenség nem várható.

2021.10.28. 09:35 Országos Meteorológiai Szolgálat

OMSZ: 2021. október 28. 09:42 (07:42  UTC)  [iRhh]
Veszélyjelzés korlátai

Felhívjuk a figyelmet, hogy a legkorszerűbb eszközök és módszerek, szakmai ismeretek alkalmazása ellenére sem lehetséges minden esetben megfelelő időelőnnyel, a megfelelő szintű veszélyjelzés kiadása!

Egy térségre kiadott figyelmeztető előrejelzés, riasztás azt jelenti, hogy az időjárási feltételek kedvezőek az adott veszélyes időjárási esemény kialakulásához a figyelmeztetett, riasztott és az ahhoz közel eső területeken. A figyelmeztető előrejelzés és riasztás így nem jelent garanciát az adott veszélyes időjárási esemény bekövetkezésére az érintett terület egy adott pontján.

A harmadik és a negyedik napra szóló térképes formátumú figyelmeztető előrejelzések általában nagyobb bizonytalansággal terheltek, emiatt a várt eseményekhez közeledve folyamatosan kövessük a figyelmeztetéseket és – 24 órás időtávon belül – a riasztásokat!

A veszélyjelzésről és a veszélyjelzés korlátairól bővebben itt olvashat.