2018. augusztus 19. vasárnap
Veszélyjelzés

Szöveges figyelmeztető előrejelzés

Figyelmeztető előrejelzés Magyarország területére 2018.08.20. hétfő éjfélig

Vasárnap este elvétve még előfordul zápor, zivatar, majd mindenhol megszűnik a csapadék. Hétfőn délután, kora este főként a Dunántúlon és északon szintén kialakulhat egy-egy zivatar, de késő estére várhatóan ismét stabilizálódik a légkör.

A napi középhőmérséklet főként az Alföldön, illetve városi környezetben több helyen is várhatóan meghaladja a 25 °C fokot.

2018.08.19. 17:40 Országos Meteorológiai Szolgálat

OMSZ: 2018. augusztus 19. 17:52 (15:52  UTC)  [iRhh]
Veszélyjelzés korlátai

Felhívjuk a figyelmet, hogy a legkorszerűbb eszközök és módszerek, szakmai ismeretek alkalmazása ellenére sem lehetséges minden esetben megfelelő időelőnnyel, a megfelelő szintű veszélyjelzés kiadása!

Egy térségre kiadott figyelmeztető előrejelzés, riasztás azt jelenti, hogy az időjárási feltételek kedvezőek az adott veszélyes időjárási esemény kialakulásához a figyelmeztetett, riasztott és az ahhoz közel eső területeken. A figyelmeztető előrejelzés és riasztás így nem jelent garanciát az adott veszélyes időjárási esemény bekövetkezésére az érintett terület egy adott pontján.

A harmadik és a negyedik napra szóló térképes formátumú figyelmeztető előrejelzések általában nagyobb bizonytalansággal terheltek, emiatt a várt eseményekhez közeledve folyamatosan kövessük a figyelmeztetéseket és – 24 órás időtávon belül – a riasztásokat!

A veszélyjelzésről és a veszélyjelzés korlátairól bővebben itt olvashat.