2020. július 7. kedd
Veszélyjelzés

Szöveges figyelmeztető előrejelzés

Figyelmeztető előrejelzés Magyarország területére 2020.07.07. kedd éjfélig

ZIVATAROK: Már a keleti megyékben is egyre inkább csak egy-egy (beágyazott) zivatar fordulhat elő. A zivatarokat viharos széllökések (60-90 km/h9), jégeső, és lokálisan nagyobb mennyiségű csapadék (20-30 mm) kísérheti.

VIHAROS SZÉL: Zivataroktól függetlenül az erős északnyugati szelet a déli tájakon 60-75 km/h közötti széllökések kísérhetik.

Kedd napközben fokozatosan veszít erejéből a légmozgás, de erős lökések a késő délutáni, esti órákig még nagy területen előfordulhatnak.

2020.07.07. 04:28 Országos Meteorológiai Szolgálat

OMSZ: 2020. július 7. 04:32 (02:32  UTC)  [iRhh]
Veszélyjelzés korlátai

Felhívjuk a figyelmet, hogy a legkorszerűbb eszközök és módszerek, szakmai ismeretek alkalmazása ellenére sem lehetséges minden esetben megfelelő időelőnnyel, a megfelelő szintű veszélyjelzés kiadása!

Egy térségre kiadott figyelmeztető előrejelzés, riasztás azt jelenti, hogy az időjárási feltételek kedvezőek az adott veszélyes időjárási esemény kialakulásához a figyelmeztetett, riasztott és az ahhoz közel eső területeken. A figyelmeztető előrejelzés és riasztás így nem jelent garanciát az adott veszélyes időjárási esemény bekövetkezésére az érintett terület egy adott pontján.

A harmadik és a negyedik napra szóló térképes formátumú figyelmeztető előrejelzések általában nagyobb bizonytalansággal terheltek, emiatt a várt eseményekhez közeledve folyamatosan kövessük a figyelmeztetéseket és – 24 órás időtávon belül – a riasztásokat!

A veszélyjelzésről és a veszélyjelzés korlátairól bővebben itt olvashat.