2019. május 20. hétfő
Veszélyjelzés

Szöveges figyelmeztető előrejelzés

Figyelmeztető előrejelzés Magyarország területére 2019.05.21. kedd éjfélig

Ma estig szórványosan várhatóak zivatarok, amelyek környezetében néhol viharos (55-75 km/h) szél és jellemzően kis méretű, de egy-egy helyen akár 2 cm-t meghaladó jég is hullhat az esti órákig. Az előttünk álló éjszaka keleten fordulhat elő egy-egy zivatar.

Kedden napközben helyenként valószínű zivatarok kialakulása elsősorban a délutáni órákban a középső országrészben, amelyek környezetében egy-egy helyen szélerősödés (55-65 km/h) és kis méretű jég előfordulhat.

2019.05.20. 16:50 Országos Meteorológiai Szolgálat

OMSZ: 2019. május 20. 17:26 (15:26  UTC)  [iRhh]
Veszélyjelzés korlátai

Felhívjuk a figyelmet, hogy a legkorszerűbb eszközök és módszerek, szakmai ismeretek alkalmazása ellenére sem lehetséges minden esetben megfelelő időelőnnyel, a megfelelő szintű veszélyjelzés kiadása!

Egy térségre kiadott figyelmeztető előrejelzés, riasztás azt jelenti, hogy az időjárási feltételek kedvezőek az adott veszélyes időjárási esemény kialakulásához a figyelmeztetett, riasztott és az ahhoz közel eső területeken. A figyelmeztető előrejelzés és riasztás így nem jelent garanciát az adott veszélyes időjárási esemény bekövetkezésére az érintett terület egy adott pontján.

A harmadik és a negyedik napra szóló térképes formátumú figyelmeztető előrejelzések általában nagyobb bizonytalansággal terheltek, emiatt a várt eseményekhez közeledve folyamatosan kövessük a figyelmeztetéseket és – 24 órás időtávon belül – a riasztásokat!

A veszélyjelzésről és a veszélyjelzés korlátairól bővebben itt olvashat.